Ştiri locale

Salvamont Covasna: „În caz de accident NU desfaceți clăparii, puteți face mai mult rău!”

Ziua și accidentul pe pârtiile din județ, iar Salvamontiștii covăsneni fac apeluri disperate către amatorii sporturilor de iarnă să poarte echipament de protecție și să respecte codul de conduită atunci când se află la schi, pentru a nu transforma o zi plăcută într-una cu vizite la urgențe.   

Miercuri, la Șugaș Băi, un copil în vârstă de 12 ani a căzut și s-a rănit la una dintre glezne, iar până la intervenția salvatorilor montani, tatăl acestuia i-a îndepărtat clăparul de la piciorul accidentat.

Publicitate

Salvamont Covasna atrage atenția că în astfel de situații nu este indicată îndepărtarea echipamentului până la sosirea echipajelor de acordare a primului ajutor.

„Atenție!!! Vă rugăm să purtați echipament de protecție în timp ce schiați! În data de 03.02.2021 Serviciul Public Salvamont Județean Covasna a fost nevoit să intervină la un accident pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi. Un minor de sex masculin de 12 ani a căzut pe pârtia mare și s-a rănit grav la glezna de la piciorul drept. Nu a purtat cască de protecție. Până când echipa salvamont a ajuns la locul accidentului, tatăl minorului a dat jos clăparii de pe piciorul rănit. NU desfaceți clăparii în caz de accident! Puteți face mai mult rău decât bine!”, au transmis reprezentanții Salvamont Covasna într-o postare pe Facebook.

Salvamontiștii i-au acordat copilului primul ajutor până la venirea echipajului de urgență SMURD, care l-a preluat și dus la spital.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio