Ştiri locale

Să respectăm natura și când suntem în excursie!

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește să înștiințeze locuitorii despre anumite prevederi legate de excursiile în natură, în scopul ca acestea să se desfășoară nu doar în siguranță, ci și cu respectarea principiului de protecție a mediului înconjurător. Prin respectarea prevederilor putem contribui la salvarea naturii, dar putem evita și eventualele amenzi.

Cea mai importantă prevedere este să aprindem focuri doar în locurile special amenajate în acest scop. Acolo unde nu există locuri special amenajate pentru focuri, excursioniștii pot folosi grătar portabil.

Deșeurile, inclusiv chibriturile și mucurile de țigară trebuie aruncate în containerele desemnate. Deșeurile sunt transportate în mod regulat de firma responsabilă pentru salubritatea publică. Înainte de a pleca din pădure, focul/cărbunii încinşi trebuie stinse cu apă sau pământ.

În același timp, spălarea în apele din vecinătatea locului de excursie a mașinilor, covoarelor, îmbrăcămintei, sau a obiectelor care au deservit activităţiile de aer liber, este strict interzisă, deoarece această activitate contribuie la poluarea apelor.

Distrugerea naturii, ca de exemplu ruperea, tăierea crengilor copacilor sau tufișurilor, precum și cosirea plantelor și ierbii, sunt interzise.

Excursioniștii trebuie să evite poluarea fonică, ascultarea muzicii la volum ridicat se consideră contravenție.

Contravențiile comise în timpul excursiilor în natură se pedepsesc de către Agenția Pentru Protecția Mediului sau de către Poliţia Locală cu amenzi de la 200 până la 3000 lei.

(Biroul de Imagine al Primăriei)