Ştiri

S-a inventat aplicaţia care îți obligă copilul să îți răspundă la telefon

Un tată sătul că fiul său ignoră mesajele și apelurile de pe telefon pe care i le dădea pentru a afla unde este, a inventat un sistem care îi obligă fiul să răspundă la telefon.

“Ben are 13 ani și are propriul mobil. Îl folosește mai mult pentru jocuri, în rest îl ține mai mult pe ‘silențios’ și foarte greu reușesc să dau de el”, a spus bărbatul pentru BBC MUNDO.

Publicitate

Aplicația Reply ASAP forțează orice adolescent care a primit un mesaj de la părinți să dea un reply la mesaje. Mecanismul vine din faptul că notificarea pentru un mesaj nou nu poate fi ignorată. Nu mai poți accesa telefonul și nu poți sări de la o aplicație la alta până când nu redactezi câteva cuvinte către părintele tău, scrie sursa citată.

Oricine poate avea această aplicație dacă plătește. Problema este că aplicația Reply ASAP este disponibilă doar printr-un abonament. Valoarea acestuia crește în funcție de numărul de persoane cu care vrei să iei legătura. Mai precis, pornește de la 1,2 euro pentru o persoană și ajunge până la 15 euro pentru 20 de persoane.

Aplicația poate fi găsită pe Google Play și este compatibilă cu dispozitivele Android.

De precizat este că pentru a funcționa, Reply ASAP trebuie să fie descărcată pe ambele telefoane. Ce se întâmplă mai exact? Pe ecran va apărea un mesaj care  nu va lăsa utilizatorul să intre în nicio aplicație. Mai mult decât atât, va porni și o alarmă.

Nu vor lipsi nici confirmările de citire. Astfel, părinții vor afla dacă ai lor copii refuză să răspundă deși au văzut mesajele trimise.

Sursa: DCNews.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio