Ştiri locale

S-a deschis sezonul de schi în staţiunea Şugaş-Băi

În staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, s-a deschis sezonul de schi, practicanţii acestui sport având la dispoziţie o pârtie în lungime de 250 de metri, dotată cu teleschi şi tunuri de zăpadă.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de internet a ReKreativ Club, care administrează bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, pârtia are un grad mediu de dificultate, diferenţa de nivel faţă de bază fiind de 65 de metri, cu o pantă de 23 de grade.

Publicitate

Turiştii au la dispoziţie un centru de închiriere a echipamentelor de schi şi snowboard, un bar, instructori de schi, precum şi curse periodice de transport în comun pe ruta Sfântu Gheorghe – Băile Şugaş.

Biletele de acces pe pârtie sunt de 3 lei urcarea, iar abonamentul este de 10 lei pentru 6 urcări, 25 lei pentru 18 urcări, 35 de lei pentru 30 de urcări şi 50 de lei pentru 45 de urcări.

Programul de funcţionare a pârtiei este de luni până joi, între orele 15-20, vineri între orele 15-21, iar sâmbătă şi duminică, precum şi în perioada vacanţei de iarnă a elevilor, pârtia va funcţiona între orele 9-21.

Pe cea de-a doua pârtie, în lungime de 560 de metri, se va putea schia în condiţii bune abia anul viitor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio