Sport

S-a terminat ultima etapă din play-out. Sepsi câştigă acasă cu Clinceni, scor 1-0

Miercuri de la ora 17:00 s-au jucat toate cele 4 meciuri din cadrul ultimei etape din play-out. În urma rezultatelor, Dinamo și Chindia ar fi, în mod normal, retrogradate, dacă nu se va apela la sistemul „puncte per meci” în ședința de joi de la LPF.

Retrogradată în ambele variante de clasamente, Dinamo e la mâna lui Răzvan Burleanu. Vineri se va întruni un Comitet de Urgență, iar CEx-ul FRF se pregătește să voteze săptămâna viitoare sistemul cu 16 echipe, salvarea „câinilor”. 

Publicitate
  • Rezultatele de azi: Dinamo – Viitorul 1-1, Sepsi – Clinceni 1-0, Hermannstadt – Poli Iași 2-2, Chindia – Voluntari 2-0

Situația în play-out-ul din Liga 1 e una complicată. Deși Dinamo mai avea 5 restanțe de jucat, „câinii” nu vor putea să le dispute, după ce FRF a decis ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se joace pe 9 și 12 august.

Echipele din Liga 1 au votat că ierarhia din play-out se va stabili pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out, caz în care Sepsi ar fi intrat la baraj, iar Dinamo și Chindia ar fi retrogradat direct.

Totul se poate schimba din nou însă, după ce cluburile din Liga 1 au decis ca din sezonul viitor să fie 16 echipe, situație în care ultimul loc, ocupat de Chindia, merge la baraj cu CS Mioveni.

După ce 13 din 14 cluburi au votat pentru campionat cu 16 echipe, LPF va trimite solicitarea de schimbare a sistemului în Liga 1 către Comitetul Executiv al FRF, care se va întruni sau va avea loc un Comitet de Urgență în cursul zilei de joi sau de vineri. Sunt șanse foarte mari, mai ales că Răzvan Burleanu a insistat mereu în ultimii ani pentru această variantă, ca soluția cu 16 să fie acceptată. Forul federal ar trebui să decidă și echipa care va merge la barajul cu Mioveni, tur-retur, duminică și miercurea viitoare. Aproape sigur va fi luat în calcul criteriul de departajare votat de Liga 1 și Chindia Târgoviște va fi cea care va disputa cele două jocuri.

Publicitate
banner we radio