Ştiri locale

S-a strâns circa 70% din suma necesară cumpărării primului leagăn pentru copiii cu dizabilități din Sfântu Gheorghe

Aproape 70% din suma necesară achiziționării primului leagăn special destinat copiilor cu dizabilități din Sfântu Gheorghe a fost adunată, iar Primăria Sfântu Gheorghe și-a luat angajamentul să contribuie, la rândul ei, cu o parte din bani.

Campania de strângere de fonduri, lansată în urmă cu doi ani de Asociaţia „Free Adventurer Bikers” și Fundația Creștină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe, continuă, iar inițiatorii speră chiar ca leagănul să poată fi achiziționat până la finalul acestui an. Cei care doresc să contribuie cu orice sumă, mai pot face donaţii în contul Asociaţiei: IBAN: RO64 RNCB 0124 1586 5941 0001; CUI: 39055710, cu mențiunea „leagăn scaun rulant pentru Sfântu Gheorghe”.

Publicitate

„Încet, încet s-ar putea să finalizăm în acest an proiectul. Primăria Sfântu Gheorghe a promis că ne ajută, dar trebuie să facem şi noi partea noastră, şi sperăm că mulțumită sponsorilor vom putea strânge suma necesară. Virăm banii primiţi direct în contul firmei care se va ocupa de leagăn, vom merge şi la domnul primar, împreună cu domnul secretar de stat Makkai Péter, şi discutăm şi cu dânsul, dar ne-a promis că suma care a rămas ne-o dă Primăria. Am strâns cam 70% din sumă, problema e că s-au schimbat şi preţurile, acest leagăn special costa vreo 16.000 de lei, dar cred că s-a modificat preţul (…) Mergem în direcţia bună şi sperăm să mai reuşim să adunăm bani, deși e greu, dată fiind şi situaţia aceasta cu războiul din Ucraina. Noi suntem încrezători, în vremurile astea trebuie să fim optimişti”, ne-a spus Szánthó Zoltán, reprezentantul Asociației „Free Adventurer Bikers”.

Campania de strângere de fonduri a fost lansată pe 27 septembrie 2020, cu ocazia evenimentului „Cea mai frumoasă zi – Persoanele cu dizabilități pe motor”, cu scopul de a le oferi şi copiilor în scaun rulant bucuria de a se da într-un leagăn, la fel ca orice alt copil.

Astfel de leagăne sunt o raritate în România, printre orașele care s-au implicat și au dezvoltat spații de joacă destinate copiilor cu nevoi speciale numărându-se Timișoara, Sibiu, Brașov, Oradea sau Cluj. Din păcate, aceste inițiative au venit doar din partea societății civile, fiind de cele mai multe ori proiecte private ale părinților unor copii cu handicap.

Când va fi achiziționat, leagănul va fi amplasat într-unul dintre locurile de joacă din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio