Ştiri locale

S-a schimbat programul centrelor de vaccinare din județ. Testarea și imunizarea populației se fac în zile separate

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a actualizat programul celor 5 centre de vaccinare din județ pentru a asigura, în zile separate, atât testarea gratuită cât și vaccinarea populației, astfel încât pacienții suspecți să nu se intersecteze cu persoanele sănătoase care doresc să se imunizeze.

Măsura a fost anunțată încă de săptămâna trecută, în contextul în care la nivel național s-a luat decizia ca 171 de centre de vaccinare să fie închise, iar altele să fie transformate în centre de testare Covid-19, pe fondul interesului scăzut pentru vaccinare manifestat de populație.

Publicitate

Începând din data de 14 februarie, la Centrul din Sfântu Gheorghe amenajat în clădirea fostului sediu DAS din strada Daliei nr.1, de luni până sâmbătă, între orele 12:00-20:00, va fi asigurată o singură linie pentru vaccinarea anti-Covid, iar populația se va putea testa gratuit în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10:00-20:00.

În Centrul amenajat la Sala Polivalentă „Kicsid Gábor” din Târgu Secuiesc (str. Stadionului nr. 12), vaccinarea populației se va face în zilele de luni și miercuri, între orele 08:00-14:00, în vreme ce testarea gratuită se va face în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 08:00-14:00.

Centrul din incinta Casei orășenești de Cultură Covasna va funcționa doar două zile pe săptămână, respectiv luni, între orele 15:00 – 21:00, timp în care se va face asigura vaccinarea populației, și joi, între orele 15:00-21:00, interval în care persoanele suspecte se vor putea testa gratuit.

În Baraolt va fi asigurată doar vaccinarea populației, Centrul din str. Kossuth Lajos nr. 124 fiind deschis în zilele de marți, joi și sâmbătă, între orele 09:00 – 13:00, în vreme ce la Centrul amenajat în incinta Căminului Cultural Brădet, Întorsura Buzăului, populația se va putea vaccina în zilele de luni și miercuri, între orele 14:00 – 20:00, iar vineri între orele 14:00-20:00 se va face testarea populației.

Programul de funcționare al centrelor de vaccinare / testare din județul Covasna poate fi consultat (AICI).

La nivel național, autoritățile sanitare au dispus ca centrele care în ultimele luni au administrat mai puțin de 10 doze de vaccin anti-Covid pe zi să fie închise sau transformate în centre mixte, astfel încât activitatea de vaccinare şi cea de testare să fie împărțită pe zile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio