Ştiri

S-a lansat oficial Alianța Dreapta Unită, care reunește USR, PMP și Forța Dreptei

USR, PMP și Forța Dreptei vor participa la alegerile europarlamentare, parlamentare și la cele prezidențiale împreună, sub forma Alianța Dreapta Unită. Liderii celor trei partide au prezentat luni proiectul politic.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat întrebat fiind de cine va reprezenta alianța la alegerile prezidențiale că desemnarea se va face în mod democratic, în interiorul grupului politic.

Publicitate

”În mod democratic vom stabili acest candidat. Nu am ajuns acolo, e prematur să vorbim despre asta. Ne axăm foarte mult în acest moment pe structurarea campaniei pentru europarlamentare. (…) Pe 10 iunie ne vom uita pe cifre reale de voturi, nu pe sondaje. E o alianță bazată pe lucruri pe care noi le credem, le simțim, nu e o tactică. Nu e un aranjament prin care încercăm să vedem cum putem crește niște procente”, a transmis Cătălin Drulă.

„Românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o „Dreaptă Unită”, care se va lupta cu toată forța împotriva acestor două structuri politice ce joacă fără reguli și se hrănesc doar din minciună, manipulare și demagogie. Iohannis a trădat electoratul de Dreapta, noi nu, și de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparențe și să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei”, a declarat președintele PMP Eugen Tomac.

„Suntem la 34 de ani de la Revoluție și în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp și PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…) Astăzi speranța renaște în România. Astăzi orice om care își dorește altceva pentru țara asta, care crede cu adevărat în progres, în inițiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuși în viață, în capacitatea de a avea în sfârșit în țara asta o conducere care să iubească țara asta și să o ducă în direcția corectă. Astăzi, toți acești oameni au o soluție!”, a declarat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Pentru alegerile europarlamentare, USR urmează să aibă patru locuri eligibile, iar PMP și Forța Dreptei, câte un loc. Ordinea pe lista Dreptei Unite la alegerile europarlamentare:

  1. Dan Barna (USR)
  2. Vlad Voiculescu (USR)
  3. Eugen Tomac (PMP)
  4. Vlad Botoș (USR)
  5. Cristina Prună (USR)
  6. Violeta Alexandru (Forța Dreptei)
  7. Radu Mihail (USR)
  8. Corina Atanasiu (USR)
Publicitate
Publicitate
banner we radio