Ştiri locale

S-a finalizat construcția sălii de sport din Dobârlău

Lucrările pentru construcția sălii de sport aparținând Școlii Generale Dobârlău nr.198 au fost finalizate, la mai puțin de un an de când au fost demarate. Investiția, în valoare de peste 7.9 milioane de lei, a fot realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI), după un proiect-tip, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social – subprogramul „Săli de Sport”.

Într-o postare pe Facebook în care prezintă construcția finalizată, primarul comunei, Bogdan Barbu, a transmis că sala de sport, care este „un vis împlinit”, va permite organizarea de competiții sportive, turnee și activități recreative.

„Sala de sport cu tribună de 180 de locuri a fost finalizată. De acum, comuna Dobârlău are asigurat locul unde va organiza evenimente sportive, turnee, activități recreative și nu numai. Este un moment de mare bucurie pentru toți copiii comunității noastre, este un vis împlinit pentru tinerii care se pot mândri cu o sală de sport modernă, dotată la cele mai înalte standarde, care sunt convins că va fi pe deplin funcțională și apreciată. Această sală reprezintă efortul și angajamentul nostru colectiv de a investi în sănătatea și bunăstarea noastră. Îmi doresc să avem parte aici de competiții frumoase și să îndemnăm copiii către sportul de performanță, pentru că nu putem avea o minte sănătoasă decât într-un corp sănătos. Așadar, să facem sport”, a transmis edilul.

Amplasamentul, în suprafață de 3.300 mp, a fost dimensionat astfel încât să poată fi utilizat pentru mai multe discipline sportive, și dispune de o tribună cu 180 locuri, vestiare, grupuri sanitare și o zonă de parcare.

Lucrările la fundație au fost demarate în luna august a anului trecut și se preconiza că investiția va fi gata până la finalul acestui an. Valoarea totală a investiției este de 7.940.453 lei.

Același proiect a fost câștigat anul trecut și de Primăria Covasna, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor fiind încheiat la începutul lunii iunie 2022. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni, din care două pentru proiectare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio