Ştiri

România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin. Persoanele din domeniile esenţiale vor fi reprogramate

România are în momentul de față un deficit de 117.000 de doze de vaccin, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

În aceste condiții, el a anunțat că începând cu 28 ianuarie se vor reprograma cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1.

Publicitate

„Avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin, deficit generat în mare parte de recepționarea unui număr mai mic de doze. În perioada 18-24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze.

Valeriu Gheorghiță a precizat că sunt 35 de mii de persoane în situația de a fi reprogramate pentru vaccinarea anti-Covid.

Soluția pentru continuarea campaniei fără să afectăm doza de rapel va fi următoarea: începând cu 28 ianuarie se reprogreamează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta vaccinarea persoanelor vulnerabile, bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani. Se asigură doza de rapel pentru cei vaccinați cu prima doză”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

El a ținut să precizeze că nu va fi nevoie ca persoanele respective să se reprogrameze. Totul se va face automat, iar acestea vor fi informate prin email sau SMS despre data la care au fost reprogramate.

Programarea se face automat, persoanele respective, aproximativ 35 de mii, vor primi prin email sau SMS informația că vor fi reprogramate și data la care au fost reprogramate pentru prima doză și pentru rapel. Modificările se vor efectua automat și pe platformă”, a precizat Gheorghiță.

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, în această situație se află majoritatea țărilor europene.

Cu toate acestea, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea afirmă că România este printre primele țări europene în ceea ce privește rata de vaccinare.

„Suntem peste media europeană, suntem printre primele țări europene în ceea ce privește rata de vaccinare”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Publicitate
banner we radio