Ştiri

România a urcat pe locul trei în lume la consumul de bere

România a urcat pe podium în clasamentul statelor care au cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor, depășind țări ”cu tradiție” cum ar fi Germania, Irlanda sau marea Britanie. Ca volum total de bere vonsumată, pe primul loc se află China, care consumă o cincime din berea mondială, urmată de Statele Unite și Brazilia.

Trebuie menționat că raportul Universității Kirin Beer din Japonia se referă la consumul de bere înregistrat în 2019 (pre-pandemie) și este efectuat pe baza datelor furnizate de asociațiile producătorilor de bere și din statistici din întreaga lume.

Publicitate

Potrivit studiului citat de publicația Sciencefocus, România a urcat un loc, până pe locul trei, în clasamentul țărilor cu cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor, făcând rocada cu Germania.

Țara noastră este creditată cu un consum de bere de 100,3 litri, în timp ce alte state au rămas în urma noastră. Germania (4) consumă 99 de litri pe cap de locuitor; Irlanda (7), 92,9 litri, iar Spania (8) consumă 88,8 litri.

Totuși, recordul României pălește dacă ne raportăm la consumul pe cap de locuitor din Cehia, care rămâne lider incontestabil, cu 188,6 litri.

Clasamentul, publicat de BBC Science Focus Magazine, arată astfel:

10. Letonia 81,4 de litri per capita
9. Croația 85,5 de litri per capita
8. Spania 88,8 de litri per capita
7. Irlanda 92,9 de litri per capita
6. Namibia 95,5 de litri per capita
5. Polonia 97,7 de litri per capita
4. Germania 99,0 de litri per capita
3. România 100,3 de litri per capita
2. Austria 107,8 de litri per capita
1. Cehia 188,6 de litri per capita

Publicitate
Publicitate
banner we radio