Sport

România a câştigat prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba individuală feminină de spadă, după o confruntare foarte strânsă în finala jucată cu chinezoaica Sun Yiwen.

Meciul a luat sfârșit în minutul de prelungire, prin „tușa de aur”, după un scor de 10-10 în finalul celor trei reprize de câte 3 minute.

Publicitate

Popescu a obținut, sâmbătă, prima medalie a lotului olimpic al României la Tokyo.

Popescu (fostă Brânză, n.red.) a suferit o operație la genunchiul drept, în mai 2020. După o recuperare lungă, Popescu a reușit până la urmă să prindă lotul României pentru Tokyo.

Prima reacție a Ana Mariei Popescu: „Sper că este suficient acum și Brânză nu a pierdut aurul, ci a câștigat argintul”

Sportiva Ana Maria Popescu a transmis, după câștigarea medaliei de argint de la Jocurile Olimpice organizate în Tokyo, că speră ca acest rezultat ”să fie suficient” pentru România.

Popescu (fostă Brânză, n.red.) a transmis, pe un ton supărat, că speră ca în spațiul public să nu se mai propage ideea că ”Ana Maria a pierdut aurul”, ci că ”a câștigat argintul”. Ana Maria Popescu a transmis astfel un mesaj direct către autoritățile care alocă prea puțini bani pentru sportivii români.

  • ”Sper că de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună că Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”, a spus sportiva.

“Avem nevoie de fiecare zi din viața unui astfel de sportiv. Este un argint cât un aur”, a transmis Mihai Covaliu, campion la scrimă și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv din România, care a caracterizat-o pe Ana Maria Popescu drept ”extraordinară, fantastică și incredibilă”.

Cine este scrimera Ana Maria Popescu

  • „Știu doar că atunci când îți iese poți spune că „a meritat”. Când nu iese, te ridici de jos, te scuturi și o iei de la capăt pe același drum” este deviza Ana Mariei Popescu.

A câștigat în cei 21 de ani de carieră 2 medalii olimpice, 11 medalii mondiale și 18 medalii europene.

Ana Maria Brânză a fost declarată de 3 ori cea mai bună spadasină din lume (2008, 2009 și 2013). A luat medalia de aur la Olimpiada de la Rio, din 2016 și medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Ana este dublă campioană Mondială, în 2010 și 2011 și de 7 ori campioană europeană, atât la individual cât și pe echipe.

  • „La 10 ani, Ana Maria Brânză a încercat tenisul de câmp, însă nu i-a plăcut. Apoi a descoperit scrima, prin intermediul fratelui său mai mare, care juca fotbal la secția de juniori a CSA Steaua. Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea. Și-a început cariera la CSS nr. 3 Steaua sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy. A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci”, se arată pe siteul sportivei.

Ana Maria Popescu este născută în București, la 26 noiembrie 1984.

Publicitate
banner we radio