Ştiri

Românca dispărută la Nisa a fost găsită în viaţă. Soţul este în continuare dat dispărut

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Ministerul Afacerilor Externe, mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Starea de sănătate a acesteia este destul de gravă, dar stabilă.

Femeia din România dispărută după atacul terorist din Nisa a fost găsită într-un spital, în stare gravă. Este vorba de mama copilaşului rănit care fusese indentificat anterior de autorităţi. Soţul femeii nu a fost, deocamdată, identificat. Cei trei se aflau în vacanţă în momentul în care camionul groazei a intrat pe faleza \”Promenade des Anglais\” omorând cel puţin 84 de persoane şi rănind peste 200.

Publicitate

„În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa şi a situaţiei celor doi cetăţeni români daţi dispăruţi, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă.

Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia.

Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate.

Verificările cu privire la situația celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă. Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.”

Ancheta în cazul atentatului de la Nisa e dificilă. O sută de oameni au fost audiaţi, iar şapte au fost reţinuţi. Până acum, autorităţile franceze nu au obţinut informaţii care să facă legătura între atacatorul tunisian şi gruparea teroristă Stat Islamic. Totuşi, presa franceză scrie despre o sumă importantă de bani – 100 de mii de euro – pe care rudele atacatorului ar fi primit-o, în Tunisia, cu câteva zile înainte de atentat.

Publicitate
Publicitate
banner we radio