Ştiri locale

Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii covăsneni în ultima săptămână

Poliţiştii au fost la datorie pentru a menţine climatul de ordine şi siguranţă pe raza judeţului Covasna, astfel că au desfăşurat în acest sens numeroase acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite şi a faptelor antisociale.

Ca urmare a acestor acţiuni, în ultima săptămână au fost constatate 24 de infracţiuni, dintre care 18 au fost constatări în flagrant delict.

Publicitate

Cele peste 400 de controale şi verificări au dus la aplicarea a peste 450 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 153.000 de lei. Au fost confiscate de asemenea bunuri în valoare de peste 4.800 de lei şi peste 50 de metri cubi de lemn.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru abateri în trafic, abateri constatate la regimul silvic, dar şi pentru fapte prin care s-au încălcat prevederile legale în domeniul comerţului.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au constatat nereguli în urma unui  control efectuat la sediul şi depozitul de materiale lemnoase al unei întreprinderi individuale din judeţ. Reprezentantul acesteia deţinea material lemnos fără documente legale de provenienţă, iar în consecinţă acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 9 metri cubi de material lemnos, cherestea şi lemn de foc.

De asemenea, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială unde au constatat încălcări ale Legii 171/2010, respectiv, deţinerea de material lemnos fără documente legale de provenienţă şi vânzarea şi/sau cumpărarea materialelor lemnoase fără provenienţă legală sau fără avizele de însoţire ori documentele echivalente acestora, prevăzute în normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

În consecinţă s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei, iar în total a fost confiscată cantitatea de 29,99 mc de material lemnos.

Iar poliţiştii din Belin au identificat, în incinta unui local din comună, un bărbat de 29 de  ani, din judeţul Braşov, care avea asupra sa un briceag.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de cuţit, iar briceagul a fost ridicat în vederea confiscării.

***

În perioada 15-21 februarie 2016, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu masă mai mare de 3,5 tone, precum şi de către conducătorii vehiculelor destinate transportului de persoane cu mai mult de 8+1 locuri.

În intervalul menţionat au fost verificate 359 de vehicule făcând parte din categoriile vizate şi au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale.

În cadrul acţiunilor desfăşurate a fost oprit în trafic pe DN 13E, un microbuz de transport  persoane aparţinând unei societăţi comerciale, la volanul căruia se afla un bărbat de 48 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în autovehicul erau transportate 34 de persoane, cu 13 mai multe decât este prevăzut în certificatul de înmatriculare.

De asemenea, la controlul documentelor s-a constatat că nu era achitată taxa de utilizare a reţelei de drumuri naţionale şi, deşi avea avarii, autovehiculul a fost condus peste termenul de 30 zile de la data eliberării autorizaţiei de reparaţie.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.460 de lei pentru abaterile constatate şi a fost sesizat I.S.C.T.R. în vederea luării măsurilor specifice prevăzute de legislaţia specială.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Agent principal Nicoleta Marin

Publicitate
banner we radio