Ştiri locale

Rezultate peste așteptări în acţiunea de colectare a sticlei la Sfântu Gheorghe

La prima acţiune de colectare a sticlei din acest an la Sfântu Gheorghe, în perioada 12-13 aprilie au fost colectate în total 81.626 kg de deşeuri, o cantitate semnificativ mai mare decât cea preconizată de TEGA.

Sincer să fiu, am crezut că se va colecta o cantitate foarte mică de sticlă. Am crezut asta în parte din cauza sistemului de returnare, dar și din cauza faptului că am oferit un litru de apă sau o bere pentru 10 kg de sticlă. Sistemul de garanţie-returnare va însemna cu siguranță că acest tip de promoție va fi întrerupt în viitor, dar cred că nu este încă momentul pentru asta”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Publicitate

Cele mai multe sticle au fost depuse vineri la punctul de colectare de lângă Jandarmerie, un total de 8.340 kg, iar sâmbătă 10.910 kg de sticle au fost depuse la punctul de colectare de pe strada Kós Károly. La prima colectare de sticle din acest an, 1.021 de participanți au dus acasă 6.023 de doze de bere și 2.187 de sticle de apă.

Cele 81.626 kg de sticle colectate reprezintă o scădere de aproape 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar este totuși un rezultat bun în comparație cu cele 72.997 kg colectate în vara trecută.

Pentru TEGA este important ca sticla care nu se află în sistemul SGR, adică nu este supusă taxelor de depozitare, să fie reciclată și nu pusă în deșeurile mixte, deoarece are nevoie de mult timp pentru a se descompune.

Principalul accent aici este într-adevăr pe reciclare, la urma urmei, în acest moment primim 53 de lei pe tona de sticlă, ceea ce înseamnă puțin peste 4 000 de lei pentru toată cantitatea strânsă, însă aceasta este cea mai bună soluție pentru mediul nostru. Nu s-a luat încă nicio decizie clară despre o acţiune similară în viitor, dar cel mai probabil vom mai organiza o acţiune în septembrie”, a declarat Máthé László.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio