Ştiri locale

Rezultate finale Evaluarea Națională Covasna: cele mai puţine note peste 5, la Limba și literatura română

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat, duminică, rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2021, în urma soluționării celor 124 de contestații depuse.

Conform datelor publicate pe site-ul instituției, în urma reevaluării lucrărilor, tot 73,78% dintre medii sunt peste 5, un procent identic cu cel de dinaintea soluționării contestațiilor, obținând medii mai mari sau egale cu 5 un număr de 1.086 de candidați.

Publicitate

Cele mai multe contestații, 57 la număr, au fost depuse la Limba și literatura română, disciplină la care au existat și cele mai multe creșteri ale notei finale (41).

La Matematică, dintr-un total de 52 de contestații depuse, doar 28 s-au soluționat cu mărirea notei, iar la Limba maghiară, din 15 contestații, 13 s-au soluționat cu creșterea notei finale.

Au existat și elevi care au obținut note mai mici în urma reevaluării lucrărilor. Astfel, din totalul celor 124 de contestații depuse, 13 s-au soluționat cu scăderea notei la Limba română, două la Limba maternă și 16 la Matematică.

Cele mai puţine note peste 5, la Limba și literatura română

Potrivit datelor publicate pe site-ul IȘJ Covasna, la Limba și literatura română au obținut note mai mari sau egale cu 5 un număr de 850 de elevi (57%), și doar unul a obținut nota 10. Tot o singură notă de 10 a fost obținută și la proba la Matematică, iar numărul notelor mai mari sau egale cu 5 obținute de elevi la această a fost de 928 (63%).

Cele mai multe note de 10 au fost la Limba și literatura maternă, un număr de 21 de elevi obținând această notă. De asemenea, numărul candidaților care au obținut note mai mari sau egale cu 5 la această disciplină a fost de 1.096, rata de promovarea la această probă fiind de 96%.

„Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%)”, transmite conducerea IȘJ Covasna într-un comunicat de presă.

Un singur candidat înscris pentru proba specială care începe luni

Prima sesiune a Evaluării Naționale s-a derulat în perioada 22 – 25 iunie, iar elevii de clasa a VIII-a care nu s-au putut prezenta la una sau mai multe probe deoarece au fost în izolare/carantină sau din alte motive justificate cu certificat medical, pot susține aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie.

Potrivit conducerii Inspectoratului, în județul Covasna s-a înscris pentru această etapă un singur candidat.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a se derulează în perioada 16 – 22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, etapă care va avea loc în data de 24 iulie.

Raportul detaliat privind rezultatele finale la Evaluarea Națională din acest an a fost publicat pe site-ul edu.ro.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio