Ştiri locale

Rezultate Bacalaureat în judeţul Covasna

Peste 67% dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut examenul de Bacalaureat au obţinut notă de trecere, rezultatele fiind mai bune decât cele înregistrate de generaţia anterioară.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat că promovabilitatea a fost de 67,61% faţă de 65,61%, cât s-a înregistrat anul trecut după rezolvarea contestaţiilor.

Publicitate

„Sunt rezultate acceptabile pentru judeţul nostru. (…) Nu am făcut încă o analiză, dar, din primele observaţii, cred că la Limba şi literatura română elevii maghiari s-au descurcat mai greu. Nu putem spune că subiectele au fost mai uşoare faţă de anii precedenţi, cred că Ministerul încearcă să menţină nivelul. (…) Putem spune că elevii au lucrat un pic mai serios faţă de cei din generaţia anterioară şi asta s-a văzut la simulările din noiembrie şi decembrie”, a declarat Kiss Imre pentru Agerpres.

În judeţul Covasna s-au înscris la examen 1.245 de elevi, dintre care au fost prezenţi 1.201.

Dintre aceştia, 812 au obţinut medie peste 6, rezultând o rată de promovare de 67,61% în judeţul Covasna, sub media naţională de 71,4%.

Tot miercuri vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Pe unităţi de învăţământ, în judeţul Covasna cea mai bună promovabilitate este la Colegiul Naţional \”Mihai Viteazul\” din Sfântu Gheorghe, cu 96,4%.

Cea mai mare medie în judeţ a fost obţinută de Alexandra Săndulea de la Liceul \”Korosi Csoma Sandor\” din Covasna, cu 9,80, urmată de Monica Elena Constandachi de la CNMV cu 9,76.

AICI găseşti rezultate detaliate pentru judeţul Covasna: cele mai bune şcoli, cele mai slabe materii etc.

Iată mai jos primele 10 medii din judeţul Covasna (click pe poză pentru mărire):

Publicitate
banner we radio