Ştiri

„Revoluția fiscală”, adoptată de Guvern. Creșterea salariului minim a fost amânată

Executivul a adoptat modificarea Codului fiscal, prin ordonanță de urgență. Creșterea salariului minim a fost amânată.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal a fost adoptată azi în şedinţa de Guvern. Actul normativ prevede şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru modificarea Codului fiscal. Aceasta prevede transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceasta, în timp ce sute de oameni protestează în fața Palatului Victoria.

Au fost de asemenea aprobate ordonanțele privind creșterea pensiei sociale la 640 de lei și a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018, precum și cea privind reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,7%. Ministrul Lia Olguța Vasilescu a precizat însă că valoarea nominală nu va fi afectată și că scăderea s-a făcut în urma mutării contribuțiilor, care ar urma să ducă la o creștere a salariului net.

Creșterea salariului minim s-a amânat. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că ordonanța de urgență va fi adoptată săptămâna viitoare.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii pregătesc o moțiune de cenzură.

Publicitate
banner we radio