Meteo

Revine gerul în România! Vor fi temperaturi negative inclusiv pe timpul zilei

Prognoza meteo joi. Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată care va cuprinde întreaga țară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor porni de la minus 14 grade în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, unde va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest. În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte precipitații mixte, apoi se vor transforma treptat în ninsoare – la munte, în Transilvania, Moldova, precum și în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă. Local cantitățile de precipitații vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiții de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 60…80 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, în nord şi în centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 grade în nordul Moldovei şi -2..0 grade local în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe local în zonele montane şi submontane şi în regiunile nordice şi pe arii restrânse în centru şi sud-est. Vântul va continua să prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Publicitate

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales la începutul zilei în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -9 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -15 şi -7 grade. Cerul va fi temporar noros și, mai ales noaptea, va ninge local în nordul ţării şi la munte. Deşi în diminuare faţă de intervalul anterior, vântul va continua să prezinte intensificări în special la munte, în estul şi în centrul teritoriului. Pe alocuri se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Publicitate
banner we radio