Ştiri locale

Revelion în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe

Conform tradiției, și anul acesta ne vom lua rămas bun de la vechiul an cu focuri de artificii, concerte și bal stradal, care vor avea loc în centrul Municipiului Sfântu Gheorghe.

Intrarea în anul 2017 va fi marcată în municipiul Sfântu Gheorghe de două ori în noaptea de Revelion, atât după ora Bucureştiului, cât şi după ora Budapestei şi a Europei Centrale.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a anunţat, pe pagina de internet a instituţiei, că a definitivat programul pentru tradiţionala petrecere în aer liber care va fi organizată în noaptea de Revelion în centrul municipiului, când vor avea loc două serii de jocuri de artificii, la ora 24.00 şi la ora 1.00.

Obiceiul de a marca de două ori intrarea în noul an a fost consacrat de membrii comunităţii maghiare, care sunt majoritari în zonă din punct de vedere numeric.

În 2016, atmosfera de revelion va fi declanșată de către Grid, care ne promite melodii și ritmuri funky plăcute, urmat de formația ungară Takáts Tamás Blues Band, începând cu ora 23.20. Formația va oferi un concert de o oră și jumătate „Rock & roll optimist, pentru a ne alunga tristețea”. La miezul nopții, vom ciocni paharele în cinstea anului nou în timp ce vor avea loc artificiile. De la ora 1.00 vor urca pe scenă Luiza Zan & Snaps Vocal Band cu concertul lor Return to Funkever.

Organizatorii așteaptă candidatura voluntarilor cu vârsta peste 18 ani care vor spijini munca echipei organizatorice în perioada premergătoare evenimentului (2-3 zile) și în timpul desfășurării evenimentului. Cei interesați pot candida până la 22 decembrie prin trimiterea unei scrisori de intenţie la adresa de email kultura@sepsi.ro, sau printr-un mesaj trimis pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Organizator: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám

Formația „Takáts Tamás Blues Band” a fost fondată în anul 1990, și de atunci a participat la toate festivalurile blues importante, primind frecvent invitații de a susține concerte blues în cluburi. Sunt deja foarte cunoscuți de către publicul din Sfântu Gheorghe. Se cunoaște despre formația Takáts Tamás Blues Band că face față atât concertelor susținute în cluburi, la evenimente desfășurate în aer liber cât și în cadrul producțiilor de scenă mare, în fața unui public de mii de oameni. Membrii formației consideră deosebit de importante concertele susținute în afara Ungariei, cum ar fi România, Serbia și Slovacia. În prezent, formația se compune din Takáts Tamás (voce, chitară, muzicuță), Gál Gábor (chitară), Patyi Sándor (chitară bas), Tóth Károly (tobe).

Solista de jazz Luiza Zan este considerată una dintre cele mai remarcabile artiste de muzică jazz din România. Ea interpretează o combinație unică și atractivă de jazz, funk, rythmn&blues, hip-hop, și bossa nova. În anul 2004, artista a fost distinsă cu premiul extraordinar al Festivalului de Jazz de la Montreux și a câștigat Cerbul de Aur, cu formația Slang.

Grupul Snaps Vocal-Band din Sfântu Gheorghe a fost înființat în anul 2003, de către Cserkész Emese, cu scopul de a promova muzica corală,  în special genul muzical de gospel și jazz. Formația vocal-instrumentală este alcătuită din profesori de muzică și instrumentiști foarte bine pregătiți profesional, ceea ce adeverește și cei 13 ani de existență pe scenă. Formația a participat la numeroase festivaluri din țară și peste hotare (Ungaria, Croația, Slovenia, Germania, Italia și Sardinia). Paleta colorată de repertoriu al formației a dat naștere unei colaborări fructuoase cu renumita solistă de jazz LUIZA  ZAN.

În noaptea dintre ani, formația Snaps Vocal-Band alături de Luiza Zan vă invită să priviți din 2017 spre trecut, înspre strălucirea anilor `70, aducânduvă aminte ca sărbătoarea muzicii înseamnă culoare, trăire, forță, dinamism și improvizație.

Publicitate
banner we radio