Ştiri

Restricțiile din Suedia, prelungite cu două săptămâni: elevii de liceu vor învăţa online, iar bugetarii vor lucra de acasă

Guvernul din Suedia a decis prelungirea restricțiilor impuse de pandemie cu încă două săptămâni. Cursurile pentru elevii de liceu se vor desfășura online, iar bugetarii vor lucra de acasă.

Guvernul a prelungit, de asemenea, cu două săptămâni interdicția vânzării de alcool după ora 20:00 și recomandă purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, mai ales în orele de vârf, până la primăvară. De asemenea, sălile de sport, piscinele și muzeele din Suedia vor rămâne închise. Școlile se vor redeschide treptat începând cu 25 ianuarie, cu cel puțin 20% din cursuri desfășurate față în față.

Publicitate

„Putem vedea o scădere ușoară în răspândirea infecției în unele regiuni, dar situația rămâne gravă”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Suedia a fost sceptică cu privire la utilizarea măștilor, iar până la sfârșitul lunii decembrie nu a făcut nicio recomandare în acest sens, iar în primul val a evitat instituirea oricăror restricții.

Miercuri, Suedia a înregistrat 4.702 de cazuri noi, iar de la începutul pandemiei a raportat 10.797 de decese legate de COVID.

Publicitate
banner we radio