Ştiri locale

Repartizare computerizată în licee: 2,41 – notă de admitere la un liceu din judeţul Covasna

Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat în funcție de opțiunile elevilor claselor a VIII-a.

În județul Covasna specializarea cu cea mai mare medie de admitere este Matematică-Informatică, secția maghiară, de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, unde ultima notă de intrare a fost 8,32.

Publicitate

Tot Colegiul Național „Székely Mikó” ocupă și următoarele două poziții, la specializarea Științele naturii, cu predare în limba maghiară și bilingv (maghiar – englez), unde ultimele note de admitere au fost 8,29 respectiv 8,22.

La Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe cea mai mare medie de admitere a fost 8,15 (Specializarea Matematică – Informatică), iar ultima a fost 5,94 la Specializarea Ştiinţele Naturii.

Cele mai mici note de admitere au fost la liceele tehnologice, unde s-a intrat şi cu note de 2-3. Astfel, cea mai mică notă de admitere din judeţ este la Liceul Tehnologic „Apor Péter” Târgu Secuiesc, unde la specializarea economic s-a intrat chiar şi cu nota 2,41. La Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe ultima notă de admitere a fost 3,72, iar la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului ultima notă de admitere este 3,78.

Repartizarea computerizată pentru admiterea în licee 2019 este publicată de edu.ro (click AICI).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio