Ştiri locale

Remorca pentru transportul bicicletelor spre Şugaş Băi, un mare succes încă din prima zi

Noul serviciu pentru călătorii care circulă spre Șugaș-Băi, pe care compania locală de transport public l-a introdus vineri, se bucură de succes. Remorca specială pentru transportul bicicletelor, cu o capacitate de 12 locuri, a fost utilizată la capacitate maximă încă din prima zi, pe ambele curse către Șugaș Băi, potrivit reprezentanților Multi-Trans.

În prezent, serviciul se află în faza de testare, astfel că, pentru început, transportul bicicletelor este complet gratuit. Reprezentanții companiei îi îndeamnă pe călători să împărtășească experiențele și eventualele observații, pentru a ajuta la dezvoltarea serviciului.

Publicitate

„Cu mare satisfacție am constatat că încă din prima zi, pe ambele rute către Șugaș Băi, capacitatea remorcii pentru transportul bicicletelor a fost complet utilizată. Perioada de testare continuă, astfel că transportul bicicletelor poate fi solicitat în continuare gratuit. Vă rugăm să nu ezitați să împărtășiți cu noi experiențele și observațiile dvs., pentru a ne ajuta în dezvoltarea ulterioară a serviciului”, au transmis reprezentanții Multi-Trans.

„Mă bucur să văd că această inițiativă are un mare succes încă din prima zi și vă îndemn pe toți să profitați de această facilitate, disponibilă deocamdată în regim de testare, perioadă în care transportul bicicletelor va fi gratuit”, a transmis și primarul municipiului, Antal Árpád, într-o postare pe Facebook.

Reacțiile călătorilor nu au întârziat să apară, iar unii s-au declarat dezamăgiți de faptul că nu și-au putut transporta bicicletele în remorca specială, întrucât toate cele 12 locuri au fost rapid ocupate de grupuri de adolescenți.

Pentru a nu îi lăsa pe călători în stație, vineri, conducerea companiei le-a permis celor care nu au mai prins locuri în remorcă să urce bicicletele în autobuz.

„Din păcate nu putem face nimic în privința asta, întrucât au venit mai mulți oameni cu bicicletele decât era loc în remorcă. Am fost personal acolo, am văzut ce se întâmplă, așa că le-am permis celor care nu aveau loc pentru biciclete pe remorcă să le ia în autobuz, pentru ca nimeni să nu se simtă lăsat în urmă”, a răspuns directorul Multi-Trans, Tittesz Zoltán, într-un comentariu pe pagina de Facebook a companiei.

Ideea de a introduce acest serviciu pe ruta Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi s-a născut în urma solicitărilor venite din partea unor asociații de cicliști, și după modelul companiei de transport RAT Brașov, care a introdus în urmă cu mai mulți ani acest serviciu, gratuit, pentru toate autobuzele care circulă spre Poiana Brașov.

Cel mai probabil, după etapa de testare, costul pentru transportul bicicletelor va fi același cu cel al unei curse spre Șugaș-Băi, care în prezent este de 2,50 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio