Ştiri locale

Reguli pentru cumpărături în siguranță de pe internet

Tot mai mulți titulari de carduri bancare optează pentru cumpărături sau servicii online. Odată cu avantajele ce vin „la pachet”, oamenii se expun inevitabil riscurilor din lumea virtuală, iar adoptarea unui comportament vigilent este primul pas către prevenirea comiterii unor înșelăciuni.

Iată măsurile esenţiale pentru siguranța cumpărăturilor online:

Publicitate

1. Nu lăsați cardul de debit sau credit la îndemâna oricui și nici informaţiile scrise pe card (titular, număr, data expirării, CVV2)!

2. Nu păstrați codurile PIN sau parolele în formă scrisă, alături de card.

3. Alegeți pentru cumpărături doar surse de încredere și utilizați protocolul de securitate disponibil în mediul online, denumit 3D Secure-Verified by Visa / MasterCard SecureCode.

4. Alegeți doar magazine online cu certificate SSL, astfel încât să le puteți confirma identitatea. O adresă ce începe cu HTTPS și un lăcățel indică faptul că sunteți pe o pagină sigură.

5. Verificați regulat extrasul de cont, mai ales înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi siguri că totul este în regulă.

6. Evitați să faceți cumpărături folosind conexiunea la o rețea wireless publică ce poate fi interceptată.

Protejați computerul, laptopul, tableta și smartphone-ul cu parolă puternică și cu programe de securitate de tip antivirus / anti-spyware.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio