Ştiri

Regularizările pot crește foarte mult facturile la electricitate. „Verificați contorul și factura pentru erori”

Atenție la facturile de regularizare: Multe persoane se plâng că au primit în ultima perioadă facturi mari la electricitate. Este vorba de celebrele facturi de regularizare, cu alte cuvinte, verificarea consumului din ultimele luni.

Președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, la Europa FM: „Regularizarea trebuie făcută la 3 luni dar mai trebuie să se și poată face la 3 luni în sensul în care trebuie să avem în vedere că mai mult de jumătate din contoarele românilor se găsesc în interiorul apartamentelor sau în curțile oamenilor și în situația în care cititorii nu au acces la acele contoare practic nu pot să pună în aplicare legea. În momentul de față au existat mai multe acțiuni la mai mulți furnizori și mai mulți distribuitori care, practic, au „forțat” cumva ca să se ajungă să se facă citirea mai ales în cazul în care nu s-au făcut citiri de câte un an de zile, doi ani de zile sau chiar mai mult. Vin foarte multe facturi de regularizare care cuprind consumul de energie electrică pe un număr de 20 – 24 de luni.”

Publicitate

Trebuie să verificăm indexul de pe factură și cel de pe contor pentru a vedea dacă există o eroare în factura emisă de furnizor, mai explică Dumitru Chisăliță:

„În primul și în primul rând trebuie să verifice indexul care există în momentul de față cu indexul contorului, dacă există o relativă apropiere sau similitudine între ceea ce există pe ultima factură și indexul contorului, asta înseamnă că ceea ce s-a făcut este în concordanță cu normalitatea. Dacă o să constate că au niște diferențe foarte mare trebuie să reclame furnizorului aceste diferențe și în funcție de ceea ce se constată la fața locului să acționeze în consecință.”
Publicitate
Publicitate
banner we radio