Ştiri

Regele Mihai este grav bolnav şi se retrage din viaţa publică

Majestatea Sa a fost diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid metastazant și a suferit o intervenție chirurgicală, potrivit Consiliului Regal. Regele Mihai I a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate activitățile publice.

Regele a fost supus unei intervenții chirurgicale. Vorbim de un diagnostic destul de sever: leucemie cronică și carcinom metastazant, ceea ce se traduce prin cancer cu metastaze.

Publicitate

Veştile vin din Elveţia, acolo unde în urmă cu puţin timp s-a întrunit Consiliul Regal. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Regale, majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va avea nevoie de un tratament complex.

Familia Regală a făcut apel la discreție, deoarece în perioada următoare Regele va începe un tratament complex și de durată.

În acest moment, Regele Mihai se află sub supravegherea medicilor elvețieni.

Regele Mihai I are 94 de ani, până acum nu a mai suferit intervenții medicale sau boli de care să fi știut.

Regele Mihai a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate activităţile publice.

Consiliul Regal s-a reunit la cererea Majestății Sale. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale care a fost supus unei intervenții chirurgicale. Diagnosticul este de carcinom mestanazant și leucemie cronică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale care a fost suspus unei intervenții chirurgicale. Regele a decis să dea următorul mesaj: `În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical, situația vine în anul în care familia și țara sărbătoresc 150 de ani de la formarea dinastiei. Sunt sigur că Margareta, Custode de Coroană, va găsi înțelepciunea de a mă reprezenta. Am cerut Consiliului Regal să își continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelul Coroanei. Regele Mihai, 1 martie`”, a declarat membrul Consiliului Regal, Andrew Popper.

Ultima apariţie publică a Regele Mihai a fost în noiembrie 2014, la o recepţie oferită la Palatul Elisabeta. Mii de oameni au venit atunci să-l felicite pentru cei 93 de ani pe care îi împlinise recent.

De trei ori a ieşit atunci regele să îi salute pe cei care au umplut curtea Palatului Elisabeta. Printre oaspeţii de seamă s-a aflat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Publicitate
banner we radio