Ştiri locale

„Recrutarea Husarilor”, organizată în zona Târgu Secuiesc

„Recrutarea Husarilor” va fi organizată în perioada 10–11 iunie şi se va desfăşura în zona Târgu Secuiesc. În acest an, evenimentul va fi dedicat memoriei colonelului de husari Kiss Sándor, comandant al celui de-al 11-lea Regiment Secuiesc de Grăniceri Husari. În cadrul manifestării tradiţionale, peste o sută de persoane, păstrători de tradiţii militare, vor prezenta, în zece localităţi din zona Târgu Secuiesc, cum s-a desfăşurat odinioară acţiunea de recrutare a husarilor.

Primul eveniment al manifestării „Recrutarea Husarilor”, ediţia a opta, care se va desfăşura în organizarea Consiliului Judeţean Covasna şi cu sponsorizarea principală a autorităţilor locale din localităţile în care se desfăşoară evenimentul, va începe sâmbătă, 10 iunie, ora 9, la Sânzieni. Păstrătorii de tradiţii militare vor sosi la Petriceni la ora 10:30, apoi, la ora 12 vor ajunge la Caşinul Mic. Acţiunea de recrutare a husarilor va continua astfel: cu începere de la ora 16, la Poian, la ora 17:15, la Belani şi la ora 18:30, la Estelnic. În ziua de duminică recrutarea husarilor se va desfăşura în localităţile: Lutoasa, la ora 9:30, Mereni, la ora 10:45, şi Lemnia de Jos, la ora 13:30. Satul Lemnia de Sus va încheia şirul localităţilor vizitate de păstrătorii de tradiţii militare, unde recrutarea husarilor se va desfăşura începând cu ora 14:30.

Publicitate

*** Colonelul de husari Kiss Sándor, legendarul comandant al celui de-al 11-lea Regiment Secuiesc de Grăniceri Husari, eroul supranumit Leonidas al pasului Timiş, s-a născut în 1809, în satul Păpăuţi din judeţul Covasna, într-o familie aparţinând micii nobilimi secuieşti. În luna decembrie a anului 1848, s-a alăturat armatei conduse de generalul Bem, care a pornit pentru eliberarea Transilvaniei de sub dominaţia habsburgică.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Publicitate
banner we radio