Ştiri locale

Recrutare la Sfântu Gheorghe pentru profesia militară

Ministerul Apărării Naționale desfășoară prin Biroul Informare – Recrutare al Centrului Militar Județean Covasna, activitatea de recrutare a tinerilor candidați, băieți și fete absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenți ai învățământului liceal, în vederea școlarizării în instituțiile militare de învățământ.

Pentru anul de învățământ 2017 / 2018, Ministerul Apărării Naționale vine în întâmpinarea tinerilor din județul Covasna cu o oferta educațională generoasă:

– 658 locuri (băieți și fete), pentru învățământul militar universitar de formare a ofițerilor în activitate, alcătuit din: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu; Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” – Brașov; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – Constanța; Academia Tehnică Militară – București; Institutul Medico-Militar – București și Tg.Mureș.

Termenul limită de depunere a unui dosar este 14 aprilie 2017.

– 411 locuri (băieți și fete) pentru învățământul militar preuniversitar de formare a maiștrilor militari în activitate, alcătuit din: Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” – Pitești; Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” – Bobocu; Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” – Constanța.

Termenul limită de depunere a unui dosar este 5 mai 2017.

– 44 locuri (băieți și fete), pentru formarea subofițerilor în activitate – filiera indirectă, alcătuit din:

1. Secția de Instruire și Perfecționare Medico-Militară / Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare – Focșani, subofițeri – asistent medical generalist, pentru absolvenții sau viitorii absolvenți ai învățământului postliceal sanitar;

2. Centrul de Instruire pentru Muzici Militare – București, subofițeri – muzici militare, pentru absolvenții sau viitorii absolvenți ai învăţământului liceal muzical.

Pentru întreaga perioadă a pregătirii în instituțiile militare de învățământ, elevii și studenții vor beneficia de instruire, cazare, hrănire, echipare și asistență medicală gratuită!

Detalii suplimentare în vederea recrutării pentru învățământul militar preuniversitar și universitar se pot obține la sediul nostru din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly, nr. 3, la numărul de telefon 0267311209 int.114 sau 0267351029, precum și pe internet pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro.

Publicitate
banner we radio