Ştiri

Record! Un tânăr de 12 din Braşov a urcat pe cel mai înalt vârf din Europa

Un băiat de 12 ani din Braşov a devenit cel mai tânăr alpinist care a escaladat cel mai înalt vârf din Europa. A urcat aproape 6.000 de metri în Munţii Caucaz.

Potrivit Digi24, Erik Gulacsi a reuşit să urce pe vârful Elbrus din Munţii Caucaz, care are 5642 de metri, distanţă parcursă în decurs de şapte ore.

Publicitate

Tânărul are doar 12 ani, iar traseul nu a fost unul uşor. Acesta a dat peste ceaţă, vizibilitate redusă şi un strat de 10cm de zăpadă.

Acesta nu este primul record stabilit de un tânăr român, în urmă cu un an Dor Geta Popescu fiind prima fată din Europa care a ajuns pe acest vârf.

Președintele Clubului Sportiv Montan Altitudine a emis un comunicat de presă prin care anunță recordul stabilit de către Erik Gulacsi:

„La ora locală 9:10, Erik Gulacsi sportiv al federației Române de Alpinism și Escaladă, legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine, a atins vârful Elbrus de 5642 m, devenind cel mai tânăr alpinist din Europa care reușește acest lucru. Ascensiunea de record a lui Erik a început la ora 2 AM de la altidudinea de 4100 m. În 7 ore proaspătul recordman european, a parcurs o diferență de nivel de 1542 m în condiții de strat de 10 cm de zăpadă proaspătă, ceață și vizibilitate foarte scăzută.

„Mă bucur că prima mea ascensiune în munți înalți a fost un succes. În urma antrenamentelor pe care le fac în Circuitul 7 Munți din Gradina Carpaților am fost motivat să încerc această ascensiune de record”, declara tânărul sportiv din Brașov.

Odată cu stabilirea acestui record european de către brașoveanul Erik Gulacsi la categoria băieți, face ca ambele recorduri europene pe Elbrus să fie românești, cel feminin fiind stabilit anul trecut de către Dor Geta Popescu. Erik și Altitude Expedition Team sosește la aeroportul Otopeni miercuri la ora 13:10 cu zborul SU2034 de la Moscova.”

\"erik-gulacsi

Publicitate
Publicitate
banner we radio