Ştiri

Record istoric de temperatură în Canada. Duminică au fost înregistrate 46,1 grade

Canada. Record istoric de temperatură, pentru această țară cu climă mai rece. Duminică, au fost înregistrate 46,1 grade Celsius, în Columbia Britanică. Recordul anterior, de 45 de grade, era din 1937.

Temperatura record a fost înregistrată oficial de stația meteo din Lytton, o localitate din cea mai vestică regiune a Canadei.

Publicitate

Unele orașe au deschis centre de răcorire, unde locuitorii pot scăpa de căldură, iar în orașul de coastă Vancouver, mulțimi de oameni s-au îndreptat spre plaje, deși temperatura a ajuns aici la doar 31°C.

Autoritatea meteorologică națională a consemnat mai multe recorduri locale, dar cel de 46,1 grade este unul istoric și național, în condițiile în care maximele anuale de pe teritoriul Canadei se situează între 25 și 30 de grade Celsius.

Temperaturile ridicate sunt cauzate de o cupolă de presiune înaltă, care a păstruns peste nord-vestul Statelor Unite și al Canadei.

Experții spun că schimbările climatice ar trebui să mărească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, dar nu toate evenimentele meteoroligice pot fi asociate încălzirii globale.

Publicitate
Publicitate
banner we radio