Ştiri locale

Record de participanți la a 15-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe

Ediţia din acest an a Zilelor Sportive s-a bucurat de un număr record de participanți în cele 3 zile ale evenimentului – 6.380, dar şi de cele mai multe asociaţii înscrise cu diferite programe sau concursuri sportive. Potrivit organizatorilor, publicul a putut alege dintr-o gamă largă de activităţi, fiind înscrise în total 130 de programe sportive, desfășurate în 30 de locații.

Și numărul spectatorilor a fost unul impresionant – peste 14.000, conform estimărilor făcute de organizatori, cei mai mulți fiind în ultima zi a evenimentului când au participat peste 9.000 de persoane.

Publicitate

Nemes Áron, directorul Clubului Sportiv Școlar și principalul organizator al evenimentului, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că printre programele care s-au bucurat cel mai mult de popularitate în acest an au fost „cursa culorilor” şi „iniţierea în sport”, la acesta din urmă participând un număr total de 587 de copii.

„Atât noi, organizatorii, cât şi participanţii, am considerat acest eveniment un real succes. La ediţia din acest an au fost cei mai mulţi sportivi, şi numărul spectatorilor a fost cel mai ridicat, iar numărul asociaţiilor care au contribuit la succesul Zilelor Sportive a fost, de asemenea, cel mai mare (…) Am avut 6.380 de sportivi participanți, iar numărul programelor a fost de 130, deci putem spune că Zilele Sportive au devenit un fenomen. Vreau să aduc mulţumiri echipei de organizare care, timp de 3-4 luni, a depus un efort imens, dar şi voluntarilor pentru munca depusă, ajutorul lor se vede în succesul evenimentului. Am distribuit timp de 3 zile 800 de tricouri, 2.200 de medalii, 250 de cupe, 1.800 de persoane au beneficiat de mese calde după competiții, iar în anii următori ne-am dori să creștem aceste numere. Ştim ce înseamnă o medalie atârnată de gâtul unui copil, o diplomă primită, sau o masă caldă după un concurs istovitor, deci putem să lărgim în anii următori sprijinul (…) Cele mai numeroase programe au fost iniţierea în sport, pumptrack-ul care a fost plin de copii timp de 3 zile, peretele de escaladă, iar un real succes a fost şi programul de încheiere – cursa culorilor, unde au participat în jur de 250 de persoane, a fost o alegere inspirată”, a declarat Nemes Áron.

Potrivit acestuia, evenimentul a cuprins 65 de ramuri sportive, fiind înscrise 85 de asociaţii care au participat cu diferite programe, concursuri sau demonstrații.

Pe lângă diferitele programe pentru copii și familii, concursurile de alergare, ciclism, campionatele de tenis cu piciorul, streetball, tiroliană, călărie, baschet, fotbal, sau handbal, participanții au putut lua parte la programe cu câini, s-au putut relaxa în zona dedicată workshopurilor pentru un stil de viață sănătos, și au putut urmări spectacole de jonglerii cu focul prezentate de Trupa Studio M.

În acest an, spațiul de desfășurare a programelor a fost extins, iar participanții au putut lua parte la o serie de activități organizate în fața Casei cu Arcade.

„O alegere bună s-a dovedit şi lărgirea suprafeței pe care s-au desfăşurat Zilele Sportive, în sensul că în acest an am organizat programe şi pe o porţiune a străzii Libertăţii din faţa Casei cu Arcade, iar pentru anul următor ne dorim să ocupăm un spaţiu şi mai mare în centrul oraşului, pentru că participanţii şi spectatorii solicită acest lucru (…) Am încercat să ne axăm atât pe cei care fac sport ocazional, cât şi pe sportivii profesionişti juniori şi seniori”, a mai spus Nemes Áron.

Acesta a mai precizat că atât asociațiilor sportive, cât şi echipei de organizare, li s-a cerut să evalueze calitatea, inovația programelor și impactul avut asupra audienței, pentru a putea fi aduse eventuale modificări sau îmbunătățiri. Pe baza feedback-ului primit, organizatorii vor clasifica programele și le vor elimina din programul anului viitor pe cele care nu au fost corespunzătoare.

„Anul acesta a fost mai bun decât anul trecut şi mai slab decât anul viitor. În mod sigur avem unde să aducem îmbunătăţiri, așteptăm şi opinia participanţilor (…) Începem să avem din ce în ce mai mulţi sponsori şi parteneri, e o investiţie în tineri, în viitor, în sport (…) Unul dintre parteneri a făcut un calcul: a avut peste 290 de copii la tenis, ceea ce înseamnă că din minut în minut fiecare copil a încercat un sport”, a spus și Tulit Zombor, unul dintre organizatori.

Prima ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe a fost organizată în 2007, la Stadionul Municipal. Conform organizatorilor, scopul programelor sportive, construite în jurul sloganului „Punem orașul în mișcare!”, este de a promova mișcarea, un mod de viață sănătos și, nu în ultimul rând, organizarea unui eveniment în aer liber unde cluburile și organizațiile sportive au șansa de a-și prezenta activitatea în fața publicului larg.

Partenerii principali ai evenimentului: Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna.

Sponsori: Fiterman Pharma, Bertis, AgroElectro, Ocean Infinity, Zambelli, Nexxon, Brutăria Diószegi, Combridge, Editura T3, Segafredo – Bibas.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio