Ştiri locale

Record absolut: Aproape 1.200 de câini din 15 țări înscriși la Covasna Winner 2023

Aproape 1.200 de câini din cele mai frumoase rase vor fi arbitrați în cadrul celei de a 7-a ediții Covasna Winner, care va avea loc weekendul viitor, pe terenul de fotbal din localitatea Bodoc, în organizarea Asociației Chinologice (ACh) Covasna. Numărul concurenților din acest an este aproape dublu față de cel de la ediţia precedentă și marchează un record absolut în istoria competiției.

Președintele Asociației Chinologice Covasna, Kerekes Károly, a transmis că ediția din acest an adună laolaltă câini din peste 100 de rase, provenind din 15 țări.

În cele două zile ale competiției (19 – 20 august), concurenții vor participa la trei expoziții, respectiv una națională și două internaționale, și se vor lupta să obțină cel puțin un titlu, iar cei 5 arbitri – Andreas Savva (Cipru), Cristian Vântu și Ionuţ Rangă (România), Sipos Márta și Orcsik Istvan (Serbia), respectiv Manola Poggesi (Italia) vor avea de desemnat câştigătorii celor zece grupe canine ale Federaţiei Chinologice Internaţionale, la final fiind ales marele câștigător.

„Covasna Winner 2023 se va desfășura în zilele de 19 și 20 august, începând cu ora 10:00, pe stadionul din Bodoc, și este compus dintr-o competiție națională și două internaționale. La aceste competiții vor fi arbitrați în total 1.191 de câini, reprezentând 108 rase, care vin din 15 țări (Austria, Cehia, Franta, Italia, Ungaria, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Slovenia, Letonia, Slovacia si Romania). Corpul de arbitri invitați să boniteze câinii din punct de vedere al standardului fiecărei rase înscrise (fenotipic, morfologic și sănătate) sunt din Italia, Ungaria, Serbia, Cipru și Romania”, ne-a transmis președintele A.Ch. Covasna, Kerekes Károly.

Tot în premieră, începând din acest an, câinele care în urma celor două zile de competiție va fi desemnat cel mai frumos exemplar, va pleca acasă și cu o cupă specială „Supreme Best In Show”, inscripționată cu numele său, și va avea posibilitatea să participe gratuit la următoarea ediție a competiției.

Potrivit organizatorilor, Cupa Covasna Winner a fost creată pentru toți cei care iubesc să viseze lucruri mărețe și doresc să rămână în istoria competiției, și va deveni „un simbol veșnic, progresiv și competitiv pentru toți crescătorii, proprietarii și campionii”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio