Ştiri locale

Recomandările polițiștilor covăsneni pentru minivacanța de 1 iunie și Rusalii

Pe toată durata minivacanței de 1 iunie și Rusalii, în medie, peste 140 de polițiștii vor acționa zilnic pentru siguranța cetățenilor.

Principalul obiectiv al polițiștilor covăsneni este de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât cetățenii să fie în siguranță. Polițiștii vor acționa, în medie, zilnic, cu aproximativ 70 de mijloace de intervenție și cu 9 aparate radar.

Polițiștii de la ordine publică vor fi prezenți în teren, în zonele turistice și zonele de agrement de pe raza județului, în centrele și societățile comerciale, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun iar, în cazul unor situații deosebite, polițiștii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Pe drumurile publice vor fi prezenți polițiști rutieri care vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru fluidizarea traficul, în special pe drumurile spre stațiunile turistice și pe căile de acces către lăcașurile de cult.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă, să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor, să manifeste prudență în spațiile aglomerate.

Totodată, îi sfătuim să nu se deplaseze având în posesie sume mari de bani sau obiecte de valoare și să nu își lase gențile sau bagajele nesupravegheate.

Îi rugăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor, să circule prudent și să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

În această perioadă au loc lucrări de reparații pe mai multe străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, precum și pe alte tronsoane de drum, astfel că recomandăm reducerea vitezei în zona lucrărilor, semnalizarea intenției de schimbare a benzii de circulație și evitarea manevrelor periculoase.

De asemenea, în zona evenimentelor publice, îi rugăm pe cetățeni să circule cu viteză redusă și atenție sporită, pentru evitarea oricărui pericol.

Zilnic, polițiștii vor acționa în teren pentru depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, urmând a fi folosite aparatele etilotest și drugtest din dotare pentru prinderea celor care sunt un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Dacă sunteți însoțiți de copii, supraveghiați-i permanent, mai ales în zonele aglomerate și nu îi lăsaţi să se joace pe partea carosabilă. Învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

În cazul în care aveți nevoie de ajutor, sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist sau jandarm, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!    

(Comunicat IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio