Ştiri locale

Recomandări preventive pentru siguranța bicicletelor

Având în vedere că odată cu sosirea sezonului estival, a vacanței de vară și a concediilor tot mai mulţi oameni aleg ca în activităţile zilnice să se deplaseze cu bicicleta, Poliţia covăsneană oferă câteva recomandări preventive pentru ca acestea să nu fie sustrase:

– Asiguraţi tot timpul bicicleta dumneavoastră împotriva furtului, chiar dacă  este lăsată pe scara blocului,  sau în uscătorii, ori în faţa magazinului de unde vă faceţi cumpărăturile.

Publicitate

– Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!

– Legaţi cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)!

– Nu vă lasaţi bicicletele decât în locuri special amenajate!

– În coşul bicicletei nu vă lăsaţi diferite bunuri ori bagaje!

Practica a demonstrat că majoritatea persoanelor depozitează bicicletele în scara blocului, în spații comune sau în pivnițe, fapt pentru care, pentru a evita sustragerea acestora, dar nu numai, polițiștii vă reamintesc:

– Utilizați permanent interfonul instalat la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului!

– Nu permiteţi accesul în bloc sau în locuință persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii.

– Luminile de la intrarea în bloc să rămână aprinse odată cu lăsarea întunericului.

– Nu lăsaţi necunoscuţii să pătrundă în bloc sau nu ţineţi uşa deschisă pentru cineva care soseşte când ieşiți din clădire.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliție sau să sunați la numărul 112 – apel de urgenţă gratuit!

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio