Ştiri locale

Recomandări pentru siguranța cumpărăturilor în perioada reducerilor

 

În această perioadă în care cei mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse, polițiștii vă oferă câteva sfaturi pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziționate:

La cumpărăturile în magazine:

Publicitate

– Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

– Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

– Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!

– Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La cumpărăturile online:

– Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

– Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.

– Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

– Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

– Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

Compartimentul Relaţii Publice IPJ Covasna

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio