Sport, Ştiri locale

Recâştigarea Campionatului naţional şi a Cupei României – obiectivul echipei de baschet Sepsi SIC

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, antrenată de Zoran Mikes, şi-a păstrat nucleul de bază şi are ca obiectiv principal în actualul sezon competiţional menţinerea poziţiei câştigate în sezonul trecut, respectiv câştigarea Campionatului naţional şi Cupei României.

Conducerea echipei a anunţat că jucătoarele care vor îmbrăca în acest sezon echipamentul alb-verde sunt Annemarie Părău, Tünde Kilin, Melania Kokovay, Lazar Andreea, Anca Stoenescu, Andreea Huţanu, Chucky Jeffery, Tyaunna Marshall, Chandra Harris, Rachel Mitchell, Tierney Pfirman şi Taranek Andrea.

„Am încercat să păstrăm nucleul echipei şi am şi reuşit acest lucru, majoritatea jucătoarelor au prelungit contractele. Asta s-a întâmplat şi în sezonul trecut, când marea parte a jucătoarelor a rămas la echipă. Credem că este un lucru benefic, pentru că nu trebuie să luăm totul de la capăt, până se acomodează, până se încheagă nişte relaţii de joc, deci cred că câştigăm timp prin acest lucru. Este un lucru costisitor să tot încerci să-ţi păstrezi jucătoarele, dar eu cred că asta este cheia succesului (…) Cred că persoanele care au fost în măsură să alcătuiască echipa au reuşit să formeze un grup cât se poate de bun din bugetul pe care l-au avut şi sperăm să repetăm rezultatele pe care le-am avut anul trecut, adică să câştigăm Cupa şi campionatul”, a declarat preşedintele Clubului Sepsi SIC, Miklos Zoltan.

El a menţionat că echipa va fi finanţată în continuare de Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi de Consiliul Judeţean Covasna.

„În semestrul I cotizaţia a fost de 540.000 de lei, în semestrul II s-a votat o cotizaţie de 360.000, totalul fiind de 900.000 lei, care reprezintă 50% din cotizaţia totală pe care o primeşte \’Sepsi Sic\’, pentru că restul de 49% aparţine Consiliului Judeţean Covasna şi 1% aparţine SC. Tega S.A. Nu este nici pe departe bugetul cel mai mare din ţară, sunt echipe care au buget mult mai mare, dar ca valoare sperăm să fim iar cei mai buni şi să repetăm isprava de anul trecut”, a mai spus Miklos Zoltan.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio