Ştiri locale

Reabilitarea drumurilor judeţene va continua în 2016

Şedinţa de Consiliu Judeţean desfăşurată în teritoriu a avut loc joia trecută la Hătuica, aparţinând comunei Catalina. În cadrul şedinţei, preşedintele Tamás Sándor a anunţat că, anul viitor, drumul dintre Mărcuşa şi Cernat, în lungime de 5 km, va fi lărgit la două benzi.

Primarul comunei Catalina, Tusa Levente, a exprimat bucuria locuitorilor din comună, deoarece porţiunea de drum de 10,2 km ce leagă comuna Catalina de satul Mărcuşa a fost reabilitată în acest an.

Publicitate

În urma demisiei consilierilor UDMR Demeter László şi Tóth-Birtan Csaba, Nagy Zoltán şi Opra Béni Béla au depus jurământul de consilier judeţean.

Prezent la şedinţă, directorul artistic al Teatrului de Mişcare „Studio M”, Márton Imola, a făcut cunoscut că, cu ocazia aniversării a 10 ani de activitate a trupei, vor să organizeze un festival de teatru de mişcare la care doresc să prezinte patru producţii internaţionale şi două producţii proprii. „Vom sprijini acest eveniment cu suma de zece mii de lei, ţinând cont că şi festivalurile Reflex şi Atelier au beneficiat de sprijinul nostru, iar viaţa culturală din judeţul Covasna merită îmbogăţită cu o nouă rundă de manifestări de calitate” – a afirmat Tamás Sándor.

În cadrul şedinţei s-a abordat şi problema extinderii sistemelor de supraveghere cu camere video care funcţionează în judeţ: Consiliul Judeţean va lua o decizie în acest sens în viitorul apropiat, dar s-a afirmat în mod clar că autorităţile judeţene intenționează să sprijine achiziționarea echipamentelor de siguranță.

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Publicitate
banner we radio