Ştiri locale

Râul Negru a atins cota de atenţie la Lemnia; apele Oltului sunt în creştere, susţin autorităţile

Râul Negru a atins cota de atenţie în zona localităţii Lemnia, iar nivelul Râului Olt este în creştere în urma ploilor din ultima perioadă, însă deocamdată nu există pericol de inundaţii, susţin autorităţile care sunt pregătite să intervină în caz de urgenţă.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Ioan Ilaş, a declarat că partea superioară a Râului Negru a atins cota de atenţie la Lemnia şi tot la cota de atenţie se află două pâraie din zona Baraolt, afluente ale Râului Olt.

Publicitate

„Deocamdată nu există pericol de inundaţii, apele nu au ieşit din albie, dar ne aşteptăm ca şi Râul Olt să ajungă la cota de atenţie în perioada următoare”, a declarat Ioan Ilaş.

Potrivit acestuia, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în cursul după-amiezii de joi şi a stabilit măsurile de intervenţie în caz de pericol.

„Avem cod roşu pe Râul Negru până vineri la ora 18,00 şi cod portocaliu pe Râul Olt până sâmbătă seară. Şi ISU, şi Jandarmii şi noi toţi suntem pregătiţi să intervenim. Radarele noastre arată că ploile vor fi în scădere, sperăm să nu avem probleme”, a mai spus directorul SGA.

(Agerpres)

Foto arhiva

Citeşte şi Cod roșu de inundații pe Râul Negru din Covasna >>> AICI <<<

Publicitate
banner we radio