Ştiri locale

Rata de incidenţă în Sfântu Gheorghe a depăşit 6 la mie. Sunt aşteptate noi restricţii

Datele oficiale de miercuri arată pentru Sfântu Gheorghe o rată de incidenţă de 6,27 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, rezultată din cele 400 de cazuri active la nivelul oraşului. Vezi mai jos lista cu rata de incidenţă în toate localităţile judeţului!

Pentru Sfântu Gheorghe este aşteptată o decizie a CJSU Covasna de instituire de noi restricţii pentru stoparea răspândirii COVID-19. „Va trebui să facem o analiză şi vom lua deciziile împreună cu Prefectura şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, azi sau, oricum, în zilele următoare pentru că din păcate tendinţa nu arată că am ajuns la un platou, este în continuare crescătoare”, ne-a spus directorul DSP Covasna, Ágoston László. Miercuri în judeţul Covasna au fost raportate 98 de noi cazuri de COVID-19, rata de incidenţă la nivelul judeţului crescând la 4,08.

Publicitate

După depăşirea pragului de 6 la mie, masca devine obligatorie și în spații publice deschise, accesul la activități se face doar la 50% capacitate și doar pentru cei care sunt vaccinați sau au avut COVID, iar magazinele se închid la ora 22.00 în weekend. Școlile, în schimb, rămân deschise și după ce această incidență este depășită. De asemenea, se intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. Dacă rata de infectare va trece peste 7,5 la mie, măsura va fi valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Publicitate
banner we radio