Ştiri locale, Video

Răsfăţ culinar cu carne de urs! Şapte echipe s-au înscris la prima ediţie Transylvanian BBQ Festival de la Sfântu Gheorghe

Încă de la prima ediţie există un mare interes din partea echipelor BBQ din România şi Ungaria faţă de primul festival barbeque, eveniment care va fi găzduit în weekend de centrul municipiului Sfântu Gheorghe. La întrecerea neoficială care va desfăşura conform regulamentelor Kansas City Barbeque Society (KCBS), echipele vor concura la cinci categorii.

Prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest se înscrie în şirul numeroaselor evenimente gastronomice, iar după Festivalului deliciilor dulci şi Parada cârnaţilor, festivalul de barbeque va oferi noi experienţe culinare pentru turiştii aflaţi în vizită în regiune.

Publicitate

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a afirmat că, în ultimii ani, Ținutul Secuiesc a devenit un centru turistic din ce în ce mai atractiv, datorită faptului că regiunea a fost promovată intensiv atât la nivel național, cât și internațional, respectiv au fost organizate evenimente care promovează tradiţiile şi valorile locale. Acesta a evidenţiat că „festivalul barbecue ne oferă posibilitatea ca, utilizând materii prime locale, să ne familiarizăm cu gusturi noi şi să adoptăm o abordare nouă mâncărurilor preparate din carne de mistreţ sau urs, deoarece, la categoria surpriză, echipele, pe lângă preparate din pui, coaste de porc, spată de porc, piept de vită, vor prepara delicatese şi din carne de animale sălbatice, materia primă fiind asigurată de Abies Hunting SRL”.

Prestaţia echipelor înscrise în concurs va fi evaluată de un juriu compus din şapte membri, preşedinte fiind Petra Rebenstorf din Olanda, de la Kansas City Barbecue Society. Este o mare onoare pentru ea să participe, în calitate de reprezentant al KCBS, la primul concurs barbecue din România, care se desfăşoară în Transilvania, sub supravegherea KCBS. „Sper că la prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival vor participa mulţi bucătari şi viitori membri de juriu, care, pe viitor, se vor implica cu mult entuziasm în concursurile BBQ. Sper că familia internaţională a KCBS BBQ va creşte şi în România şi că în anul 2019 vom putea organiza împreună primul concurs barbecue oficial, care se va desfăşura sub egida KCBS” – a spus expertul.

Membrii juriului: dr. Sikó Barabási Sándor, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna (DSVSA Covasna), Debreczi Zsombor, proprietarul INdiVINO Wine Studio din Sfântu Gheorghe, arbitru KCBS, Radu Constantin Zărnescu, membru Euro-Toques International, preşedintele Euro-Toques România, Tarcsay György, bucătar BBQ, Könczei Csaba, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a judeţului Covasna şi Vasile Spînu, membru şi chef al Euro-Toques România.

Organizatorii evenimentului: Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi INdiVINO Wine & BBQ. Parteneri:  Primăria Sfântu Gheorghe, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna.

Detalii privind evenimentul sunt disponibile pe site-ul www.bbqfestival.ro.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

 

Publicitate
banner we radio