Ştiri

Rabla pentru becuri: Aduci un bec vechi și primești un voucher de 200 de lei

Aduci un bec vechi și primești un voucher de 200 de lei pentru a cumpăra unul mai eficient din punct de vedere energetic. Acesta este mecanismul programului „Rabla pentru becuri” propus de Administrația Fondului pentru Mediu.

Potrivit ministrului Mediului, valoarea programului, care va fi lansat în perioada următoare, este de 400 de milioane de lei până la sfârșitul anului.

Publicitate

Tanczos Barna a explicat la TVR Info că programul se referă strict la becuri de tip LED: „Propunerea este de 200 lei, aduci un bec vechi și primești un vouchere pentru a cumpăra unul mai eficient din punct de vedere energetic. Aici trebuie să vorbim despre soluțiile cu efect real pentru că vor fi gospodării unde schimbarea becurilor vor avea un efect de 50%, vor fi gospodării unde schimbarea becurilor nu atinge nici 5% pentru că acolo unde sunt foarte multe instalații electrice consumatoare schimbarea becurilor nu va aduce un avantaj. Unde este un televizor și un aparat radio, acolo schimbarea becurilor poate să însemne un pas înainte.”

Suma propusă pentru acest program este de 400 de milioane de lei, iar propunerea pregătită se bazează pe sistemul de la Rabla pentru electrocasnice, spunea săptămâna trecută ministrul Mediului.

Practic, cu voucherul primit se merge la magazinul înscris în program la AFM, ca agent care vinde becurile respective.

Publicitate
Publicitate
banner we radio