Ştiri locale

PUZ nou pentru modernizarea zonei din lateralul Pieţei, unde au fost sediile Multi-Trans şi GospCom

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan reamenajarea zonei cuprinse între străzile Nicolae Iorga, Bánki Donát, Császár Bálint și Crângului, construirea mai multor spații comerciale și a unei noi piețe agroalimentare în locul celei existente, dar și a unei parcări etajate deasupra căreia vor fi amenajate și terenuri de tenis.

În acest sens, consilierii locali au aprobat în cursul zilei de joi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Instituții Publice și servicii”, care mai prevede, printre altele, și realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Bánki Donát şi Kriza János, deschiderea unei artere noi între străzile Nicolae Iorga şi Bánki Donát, amenajarea de parcări noi la sol și modernizarea circulației pietonale.

Publicitate

Primarul Antal Árpád a declarat într-o conferință de presă că instituția pe care o conduce are în plan și construirea de noi blocuri de locuit.

„Vrem să prelungim strada Nicolae Iorga, să vină până în strada Bánki Donát, deci vizavi de Tribunal, și dorim să construim o piață nouă, o parcare supraetajată, blocuri de locuit și zone verzi. Pe parcarea supraetajată dorim să construim terenuri de tenis. Joi s-a aprobat PUZ-ul, pentru ca apoi să putem face această investiție în următorii 10 ani”, a declarat edilul.

Terenul, în suprafață totală de 3,59 ha, se află în proprietatea publică a Municipalității, iar pentru realizarea investițiilor Primăria intenționează să acceseze fonduri europene.

Zona va mai fi dotată cu mobilier urban, coșuri pentru gunoi stradal, bănci, toalete ecologice, și panouri publicitare.

„Pe traseul drumului carosabil nou propus, care va lega direct str. Bánki Donát de intersecția str. Császár Bálint şi B-dul Nicolae Iorga, se propune extinderea rețelelor de utilități: electrice, de apă, canalizare menajeră şi pluvială, gaz metan, telecomunicații, care se vor racorda cu rețelele existente pe străzile adiacente. Se propune reamplasarea rețelelor de gaz care sunt deasupra terenului, în subteran (…) Toate rețelele electrice se vor amplasa subteran. Se va realiza iluminatul public al traseelor auto şi pietonale. Ansamblul va fi dotat cu mobilier urban adecvat, se vor amplasa coșuri pentru gunoi stradal, bănci de odihnă, toalete ecologice, panouri publicitare, toteme”, se arată în documentația de aprobare a proiectului.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea economică şi socială durabilă a localității este strâns legată de îmbunătățirea calității vieții și a nivelului de trai al locuitorilor municipiului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio