Ştiri locale

Puţini participanţi la acţiunea „Pedalează pentru un scop bun” de la Sfântu Gheorghe

Fundaţia Comunitară Covasna a adunat peste 6000 de lei în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, pe care a organizat-o la Sfântu Gheorghe, banii urmând să fie folosiţi pentru amenajarea unor terenuri de antrenament şi agrement pentru câinii aflaţi în proprietatea privată a cetăţenilor municipiului.

Conducerea Fundaţiei a precizat, luni, că la acţiunea care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute au participat 156 de ciclişti, dintre care 54 copii, care au parcurs în total 3.873 de kilometri. Fiecare tură cu bicicletele a fost autentificată la punctele de control şi a fost recompensată cu bani de către sponsori.

Publicitate

Cea mai tânără participantă a fost Czintos Bíborka, o fetiţă de patru ani, care a parcurs două ture în lungime de peste 9 kilometri fiecare.

Deşi participarea la acest eveniment a fost mai scăzută decât la ediţiile precedente şi s-a adunat doar jumătate din suma preconizată pentru amenajarea celor trei locuri de antrenament şi agrement pentru câini, conducerea Fundaţiei s-a declarat mulţumită de rezultat, apreciind pozitiv faptul că membrii comunităţii s-au implicat în acest proiect.

„Cu toate că au fost mai puţini participanţi, numărul fiind sub aşteptări, acţiunea a fost un succes şi s-a desfăşurat într-o atmosferă plăcută. În total s-au adunat 6.410 lei, pe care, la propunerea locuitorilor, fundaţia îi va utiliza pentru înfiinţarea unui loc de alergare pentru căţei, care va fi realizată de Asociaţia Székely Kutyaklub. Acesta va fi un loc amenajat, îngrădit, unde patrupezii vor învăţa să socializeze şi să-şi consume energia. (…) Astfel, împrejurimea va deveni mai curată şi mai plăcută pentru locuitori”, se arată într-un comunicat de presă.

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a declarat că, potrivit unui recensământ efectuat recent de Primărie, în municipiul Sfântu Gheorghe sunt aproximativ 600 de câini în proprietate privată şi, astfel, proiectul Fundaţiei este binevenit.

Două terenuri de agrement de acest fel au fost amenajate în urmă cu aproximativ o lună în municipiul Târgu Secuiesc, tot cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Covasna.

Banii strânşi la cele patru ediţii anterioare ale campaniei „Pedalează pentru un scop bun” au fost folosiţi pentru amplasarea unor suporturi pentru biciclete, pentru sprijinirea sportivilor talentaţi, a serviciului de îngrijire la domiciliu, pentru acţiuni de protejare a pădurilor, dar şi pentru amenajarea unor terenuri de joacă şi parcuri sportive în Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio