Ştiri locale

Puțin peste 1% dintre elevii covăsneni sunt scutiți medical de efortul fizic

Aproape 430 de elevi covăsneni sunt scutiți medical de orele de Educație fizică şi sport în anul școlar 2020-2021, cifra reprezentând 1,34% din totalul elevilor înscriși în învățământul preuniversitar.

În luna martie, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a solicitat tuturor unităților de învățământ din județ să comunice situația elevilor scutiți de efortul fizic.

Publicitate

Potrivit datelor înregistrate pe site-ul instituției, majoritatea elevilor care nu pot face efort fizic din motive medicale provin din învățământul liceal (148 de elevi, dintre care 95 sunt fete), fiind urmați de elevii din învățământul gimnazial (134 scutiți, dintre care 75 sunt fete).

În ciclul primar, un număr de 92 de elevi sunt scutiți medical de efortul fizic, dintre care 41 sunt fete și 51 băieți, iar din învățământul profesional sunt în evidențele IȘJ Covasna un număr de 53 de elevi scutiți medical de orele de sport, dintre care 37 sunt fete.

Inspectorul școlar Farkas Csaba István a precizat că cifra este în ușoară scădere față de alți ani, lucru care s-ar datora și faptului că în ultima perioadă, pe fondul pandemiei, cursurile s-au desfășurat în mediul online.

„Cifrele nu au legătură cu Covid-19, este o statistică pe care în fiecare an o cerem, privind scutiții medical la educație fizică (…) Cifra este cam ca în anii trecuți, sunt chiar un pic mai puțini elevi scutiți, pentru că datorită orelor online nu s-au mai preocupat de scutirile medicale”, a explicat inspectorul școlar.

Potrivit acestuia, elevii scutiți de efort fizic trebuie să fie prezenți la orele de sport chiar dacă nu iau parte activ la acestea.

În anul școlar 2020-2021, în județul Covasna sunt înscriși un număr de 31.890 de elevi.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio