Ştiri locale

Puncte de colectare de carte pentru Biblioteca Teatrului Andrei Mureşanu – în Braşov, Întorsura Buzăului şi Sita Buzăului

Trei puncte de colectare de carte pentru viitoarea bibliotecă publică a Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe au fost deschise în Braşov, Întorsura Buzăului şi Sita Buzăului, iar un număr mare de cărţi au sosit şi pe adresa instituţiei, a declarat directoarea Anna Maria Popa.

Biblioteca va fi amenajată într-un microbuz al teatrului, care a fost scos din funcţiune, şi este menită să suplinească lipsa de carte românească din zonă.

Publicitate

„Biblioteca TAM este proiectul meu de suflet. Probabil, în fiecare dimineaţă, de acum înainte, îmi voi bea cafeaua în noua bibliotecă. Este un proiect gândit şi născut dintr-o necesitate, eu, cel puţin, am o problemă cu procurarea cărţilor de limba română în Sfântu Gheorghe şi m-am gândit cum aş putea să ajut concret comunitatea să aibă un acces cât mai facil la cartea în limba română. Proiectul a avut un impact extraordinar, a fost foarte bine primit şi, în continuare, primim foarte multe cărţi. După cum se vede, oamenii au fost încântaţi de idee şi ne sprijină. În acest moment, avem trei puncte de colectare – în Braşov, Întorsura Buzăului şi Sita Buzăului şi le mulţumim foarte mult celor care au venit alături de noi. Microbuzul este aproape gata, încă lucrăm la el, dar am început să încărcăm cărţile. Şi, datorită faptului că ne aşteptăm să vină foarte multe cărţi şi în următoarea perioadă, cel mai probabil, vom avea şi o bibliotecă fixă, undeva în partea laterală a teatrului, unde vor putea fi disponibile volumele venite ulterior”, a declarat Anna Maria Popa.

Abonamente şi bilete la spectacole în schimbul cărţilor donate

Acesta a făcut un apel către cetăţeni să doneze doar cărţi în limba română, într-o stare bună, preferabil publicate cât mai recent, precizând că persoanele care vor face donaţii vor primi în schimb bilete şi abonamente la spectacole.

În ultimii 20 de ani, dar mai cu seamă după ce criza şi-a făcut simţită prezenţa, librăriile din Sfântu Gheorghe au început să aibă tot mai puţini clienţi, iar multe dintre ele au pus lacătul pe uşă, printre acestea numărându-se Corvina, Humanitas şi Librăria Pentru Comunitate.

La ora actuală, în municipiul Sfântu Gheorghe există doar câteva mici librării, unde se mai vând şi diverse alte lucruri, cu o ofertă foarte redusă de carte în limba română.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio