Ştiri locale

PulzArt lansează concurs de proiecte pentru instalații artistice în spații publice

Cu apropierea celei de a 9-a ediții a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt, anunțăm concurs de proiecte – inclusiv implementare – pentru instalații artistice în spații publice. Așteptăm idei de proiecte simple, dar ingenioase, noi, care nu au fost prezentate la alte festivaluri și / sau expoziții, implementabile cu un buget restrâns. Dorim ca aceste compoziții să permită publicului festivalului o interacționare care să le inspire cognitiv și emoțional, și să fie prilej de (re)întâlniri.

Anul acesta așteptăm proiecte axate în jurul temei pulzArt micro –  lumi individuale, care să reflecte relația dintre individ și (micro)comunități. Căutăm diferitele modalități de exprimare a procesului prin care lumile individuale se pot constitui în comunități. Împreună, în paralel? Prin infiltrare, simțind pulsul comunității? În contrapunct, ca o oglindă? În interacțiune?

Proiectul se adresează reprezentanților industriilor creative: artiști plastici, arhitecți, designeri sau studenți ai instituțiilor de învățământ din acest domeniu. Participanții pot aplica în grup sau individual.

Termenul limită de predare a proiectelor: 31 august 2023 (joi, 24:00)

Procesul de depunere a proiectelor:

Proiectele sunt așteptate la adresa de e-mail hellopulzart@gmail.com astfel:

·   concepție (descrierea scurtă a proiectului, maxim 1 pagină)

·   plan de realizare a instalației artistice / plan vizual (desen, ilustrație, schemă)

·   soluția tehnică și toate specificațiile necesare producției proiectului

·   portofoliu cu lucrări anterioare, care să conțină numele, adresa, numărul de telefon, și adresa de e-mail al aplicantului (portofoliul poate fi atașat sau poate fi un link la o pagină de prezentare)

·   fișierele transmise prin e-mail nu pot depăși 10 MB în total

Proiectele înscrise în concurs vor fi evaluate de către un juriu format din 3 membrii, artiști și specialiști în domeniu. Pentru a intra în concurs, fiecare proiect trebuie să obțină cel puțin 80 de puncte, conform criteriilor de evaluare și punctaj, detaliate în Regulamentul de concurs.

Rezultatul evaluării se va comunica aplicanților prin e-mail până la data de 5 septembrie, și va putea fi consultat – fără drept de recurs – pe pagina pulzart.ro. Primii trei clasați vor câștiga dreptul de a implementa proiectul dintr-un buget de 3500 RON pentru fiecare în parte.

Câștigătorii au de finalizat lucrările premiate până la data de 13 septembrie 2023; instalațiile vor fi expuse pe perioada festivalului, între 14 și 17 septembrie în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe. Imaginile despre locațiile propuse pot fi consultate accesând următorul link.

Instalațiile expuse se vor evalua și de către publicul larg, lucrarea cu cele mai multe voturi primite va câștiga premiul publicului, în valoare de 1500 de lei.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina pulzart.ro.
Organizator concurs: Asociația Culturală și de Tineret Prospero

Regulament

Publicitate
banner we radio