Ştiri locale

Pui de urs lovit mortal de o mașină în apropiere de Micfalău

Un urs de aproximativ 60 kilograme a fost găsit fără suflare în weekend, pe un drum din apropierea localității Micfalău, după ce a fost lovit de un autoturism.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea ne-a precizat că puiul de urs, în vârstă de un an și jumătate, a fost descoperit duminică de un echipaj al IPJ Covasna, care a sesizat autoritățile de Mediu.  

Publicitate

Este primul caz înregistrat de la începutul acestui an în județul Covasna.

„În urma unui apel din partea IPJ Covasna, prin care ni se aducea la cunoștință că a fost identificat un urs decedat în zona Micfalău, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna și IPJ Covasna s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autoturism (…) Nu am mai avut astfel de cazuri anul acesta, este primul. Avea în jur de 60 de kilograme”, ne-a transmis șeful Gărzii de Mediu Covasna.

Astfel de accidente au loc în fiecare an pe drumurile din județ, iar activiștii de mediu susțin că ar putea fi evitate dacă ar exista ecoducte, care să traverseze şoselele şi căile ferate.

„Anul trecut au fost mai mulți urși uciși, și de tren au fost câțiva, am avut și uciși de alți urși. Pentru a nu mai fi călcați de autoturisme, soluția ar fi să fie realizate niște pasarele, dar nu prea avem nici pe autostrăzi. Asta ar fi soluția, pe deasupra sau pe dedesubt”, ne-a mai spus cms-șef Lucian Cândea.

Puiul a fost preluat de reprezentanții Primăriei Micfalău și transportat pentru incinerare la o unitate autorizată din Lemnia.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio