Ştiri

PSD propune un nou nume-surpriză pentru funcţia de premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că noua propunere a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE pentru funcția de premier în persoana fostului ministru al Comunicațiilor Sorin Grindeanu.

După ce Sevil Shhaideh a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea are o nouă propunere.

Publicitate

„Am avut o discuție profundă în Comitetul Executiv, în care i-am rugat pe colegii mei să-și spună părerea (…). A fost un curent în ultimele zile, mii de mesaje primite în care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Avem o forță puternică, reprezentată de majoritatea în Parlament. Acolo este puterea legitimă. Nu sunt iresponsabil să folosesc această forță în a face rău sau în a tulbura țara și viețile românilor. Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat despre ce avem de făcut(…). Varianta cu doamna Sevil Shhaideh, eu asta am avut în minte. Doamna Sevil a început să primească fparte multe mesaje de amenințare cu moarte, și ea și coțul și copiii. Le este frică să mai iasă din casă. E un om care a muncit foarte mult și a adus beneficii pentru țară. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război. Mi-a spus că tot ce a apărut în presă sunt invenții. Siguranța unei familii e pusă în pericol și nu poate rămâne așa. Cei care au declanșsat această campanie trebuie și vor da socoteală. În aceste condiții, nu mai putem menține propunerea inițială. Îmi pare rău! (…) A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. Propunerea colegilor mei a fost să fiu eu, numai că eu am spus că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege. A trebuit să găsim un coleg care este loial programului de guvernare și partidului, care are capacitatea să nțeleagă că programul e către români și România(…). Am discutat ce alegere să facem noi între dorința firească de a răspunde invitației nerostite a președintelui de a intra într-o criză politică și rațiune(…). Am ales să nu aruncăm țara într-o criză politică, nu a fost o decizie foarte ușoară”, a declarat Liviu Dragnea.

Am propus colegilor mei după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu ca propunerea noastră pentru președintele Iohannis să fie Sorin Grindeanu”, a mai spus liderul PSD.

Biografie Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD-ALDE pentru funcţia de premier, a fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta şi este preşedintele Consiliului Judeţean Timiş din iunie 2016. Este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD, este preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi a fost ministru al comunicaţiilor în Guvernul Ponta.

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu are 3 terenuri intravilane în Timiş şi o casă de locuit, de 205 mp, în comuna Giroc, a vândut un apartament, în martie 2016, cu 30.000 de euro. La capitolul maşini, Grindeanu a trecut în declaraţia de avere un ATV. Premierul propus de PSD a împrumutat cu 83.500 de lei şi 20.000 de euro SC Duo Farm SRL, farmacie la care lucrează soţia sa, ca farmacist-diriginte. De asemenea, Grindeanu are un credit scadent în 2035 în valoare de 44.868 de euro.

În perioada februarie 2013 – decembrie 2014 a fost membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000, Sorin Grindeanu a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Sorin Grindeanu este a doua propunere de premier pe care PSD o face după ce Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

Publicitate
banner we radio