Ştiri locale

PSD Covasna îl susţine în continuare pe Sebastian Cucu pentru funcţia de prefect

Preşedintele PSD Covasna, fostul deputat Horia Grama, a declarat vineri, că organizaţia pe care o conduce îl susţine, în continuare, pe Sebastian Cucu în funcţia de prefect al judeţului.

Horia Grama a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul principal al PSD Covasna în perioada următoare este „de a avea în continuare un prefect român” în judeţ, care să vegheze la respectarea legalităţii în teritoriu şi să „contrabalanseze” administraţia locală aflată aproape în totalitate sub culorile UDMR, opinând că normal ar fi ca acest lucru să se întâmple şi în judeţele Harghita şi Mureş.

„Noi susţinem actuala formulă de la Prefectură, respectiv pe prefectul Sebastian Cucu şi credem că e foarte important ca aceste judeţe să aibă prefecţi români, care să asigure drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor, atât români, cât şi maghiari, dar şi să stopeze eventualele abuzuri ale administraţiei UDMR”, a declarat Horia Grama.

Potrivit acestuia, decizia de susţinere în funcţie a actualului prefect Sebastian Cucu a fost luată joi, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al PSD Covasna.

În context, el a afirmat că UDMR are doar un acord de colaborare parlamentară cu PSD şi ALDE, deci nu se află la guvernare, prin urmare nu poate emite pretenţii pentru funcţia de prefect sau pentru alte funcţii la conducerea instituţiilor deconcentrate.

Cât priveşte aceste posturi, Grama a mai spus că PSD nu intenţionează să facă „revoluţie”, dar va face o analiză la nivelul fiecărei instituţii şi, unde va constata că sunt probleme, va propune numirea altor directori.

„Până acum nu am făcut niciun fel de analiză, dar o vom face. Cert e că vom lua măsuri acolo unde vom constata că se impune, dar peste tot sunt funcţionari publici şi în niciun caz nu vom lua măsuri abuzive şi ilegale”, a mai spus Horia Grama.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio