Ştiri locale

PSD a găsit explicaţia după eșecul din alegeri la Sfântu Gheorghe: „Prezența slabă la vot și multitudinea de partide românești înscrise”

Conducerea Partidului Social Democrat (PSD) din Sfântu Gheorghe pune eșecul din cadrul alegerilor locale pe seama prezenței slabe la urne, dar și a numărului mare de partide românești care s-au înscris în cursa electorală doar „pentru a rupe voturi”.

Președintele organizației, Teacă Laurențiu, care a candidat pentru postul de primar al municipiului Sfântu Gheorghe şi a deschis lista de la Consiliul Local la alegerile din acest an, și-a exprimat speranța că în urma acestui rezultat nefavorabil, comunitatea, „indiferent  de culoare sau orgolii politice”, va avea de învățat.

„Prezența slabă la vot în municipiul Sfântu Gheorghe, cum, de altfel, a fost în tot județul Covasna, multitudinea de partide românești înscrise în cursa electorală, care erau conștiente că nu vor reuși decât să rupă voturi, au dus la scăderea reprezentării comunității românești în Consiliul Local. Din păcate nu am reușit să intrăm în Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, iar comunitatea românească rămâne cu un singur reprezentant, față de 2016-2020 când a avut patru consilieri locali. Este o situație dificilă, din care sper să învățăm cu toții, indiferent de culoare sau orgolii politice. Trebuie să ne adunăm forțele și să găsim soluțiile cele mai bune pentru viitor! Trebuie să continuăm ceea ce am început”, se arată într-un comunicat al formațiunii din Sfântu Gheorghe.

Președintele PSD Sfântu Gheorghe a mai transmis că va continua lupta pentru susținerea antreprenorilor locali, pentru dezvoltarea capitalului autohton și pentru bunăstarea comunității, precizând că partidul își propune să vină cu o viziune nouă, o echipă plină de energie și proiecte ambiţioase.

„Mulțumesc în numele membrilor Partidului Social Democrat tuturor celor care s-au prezentat la vot duminică, 27 septembrie. Votul este esența democrației, un drept, o responsabilitate și modul prin care cetățenii participă la deciziile comunității, investind oamenii care vor să îi reprezinte”, a mai spus acesta.

În lupta pentru funcția de primar al municipiului Sfântu Gheorghe s-au înscris 7 candidați, printre care și primarul Antal Árpád, acesta din urmă câștigând duminică al patrulea mandat, cu peste 76% din voturi.

Surpriza neplăcută a venit pentru Consiliul Local, unde din partea partidelor româneşti, doar Liviu Comăneci, primul pe lista PNL Covasna, a obţinut un mandat, restul partidelor nereușind să întrunească pragul minim de 5% din voturi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate